Nieuws uit de Regio

Een kijkje achter de schermen bij DMG met Bas van der Weerden

DMG doet ook mee aan Rabo ClubSupport en hoopt op jouw steun. Van 5 tot en met 25 oktober kun je jouw stem uitbrengen via de app van de Rabobank of via www.rabobank.nl/particulieren/leden/clubsupport. Om je een idee te geven van waarom je op DMG zou moeten stemmen, geven we je de hele maand oktober een kijkje achter de schermen in een reeks interviews met onze vrijwilligers.

We stellen elke keer tien vragen aan verschillende DMG-medewerkers en vandaag leggen we de vragen voor aan presentator Bas van der Weerden.

Wie ben je?
“Ik ben Bas van der Weerden. Ik ben 24 jaar oud en woon al heel mijn leven in Deurne. Tot en met de basisschool woonde ik in de Heikakker en inmiddels woon ik al 12 jaar in de Sint Jozef.”

Waarom is het volgens jou belangrijk dat mensen op DMG stemmen bij Rabo ClubSupport?
“DMG opereert momenteel met een vrij kleine begroting, zeker ten opzichte van de andere lokale omroepen in onze omgeving. Dat zorgt ervoor dat we vaak keuzes moeten maken. Niet alleen in het aanschaffen van apparatuur, maar ook op welke manier we een onderwerp belichten. Een beetje extra geld is bij DMG dus altijd welkom.”

Wat doe je allemaal bij DMG als vrijwilliger?
“Ik presenteer elke zaterdagavond op DMG het radioprogramma ‘Weekend Bras’. Dit programma bereid ik ook zelf voor. Daarnaast ben ik af en toe nog te horen als verslaggever op DMG radio of bij DMG TV.”

Hoeveel tijd steek je per week in het vrijwilligerswerk voor DMG?
“Mijn radioprogramma duurt twee uur. Daar ben ik elke week dan nog zo’n 5 á 6 uur mee bezig om het voor te bereiden.”

Wanneer ben je bij DMG aan de slag gegaan en waarom heb je gekozen om je juist voor DMG als vrijwilliger in te zetten?
“Al van jongs af aan wist ik dat ik bij de radio wilde. Het begon als klein jongetje met doen alsof op een zolderkamertje. Mijn broer en ik hadden een eigen ‘radiostation’ waar we elke week uitzending ‘maakten’. Muziek draaiden we vanaf een cd-speler en praten deden we in een microfoon gemaakt van pvc-buis. Toen ik in 2012 zag dat DMG begon met uitzenden heb ik me meteen aangemeld en ik ben nooit meer weggegaan. Ik vind het fantastisch om Deurne, via mijn radioprogramma, nieuwe muziek te laten ontdekken en op de hoogte te brengen van het laatste nieuws. Programma’s, verhalen en video’s over en door Deurne, dat is DMG.”

Wat is het leukste dat je bij DMG tot nu toe hebt meegemaakt?
“Ik heb heel veel leuke dingen mogen doen bij DMG. DMG At Night was heel vet om te doen. Dat is een twaalf uur durende nachtuitzending die we enkele keren hebben gemaakt op DMG Radio. DMG is (voor de coronatijd) ook veel actief in de gemeente met verschillende uitzendingen live op locatie. Daar heb ik ook altijd met heel veel plezier aan mee gewerkt. Recentelijk hebben we met een groep vrijwilligers nog enkele weken achter elkaar een speciaal programma gemaakt rondom het coronavirus in onze regio. Bij dit programma was ik achter de schermen betrokken en ik ben heel trots op wat we daar hebben neergezet.”

Wat moeten mensen weten over DMG waar je van denkt dat ze dat nu misschien nog niet weten?
“DMG is een kleine lokale omroep. Al het nieuws dat je bij ons op de site leest, alle video’s op ons YouTube-kanaal en alle programma’s op de radio worden verzorgd door vrijwilligers. Een club enthousiaste mensen die met heel veel plezier muziek draait voor Deurne, video’s maakt voor (en over) Deurne en Deurne op de hoogte brengt van het laatste nieuws in onze regio. DMG doet dit met minimale subsidie en kan dus elke extra euro’s goed gebruiken. Op die manier kunnen wij doorgaan met wat we nu doen en misschien zelf wel uitbreiden in de toekomst.”

Wat zijn jouw ideeën voor de toekomst bij DMG en wat is jouw rol daar in?
“Ik hoop dat DMG alleen maar blijft groeien. Dat we alleen maar meer nieuws kunnen brengen op de website, radio en televisie. Dat we Deurne kunnen blijven informeren, enthousiasmeren en vermaken. En dat elke Deurnenaar ons weet te vinden voor het lokale nieuws. Ik hoop daar nog heel lang een rol in te kunnen spelen via mijn radioprogramma of andere activiteiten bij DMG.”

Wat doe je verder nog in het dagelijks leven?
“Ik studeer journalistiek aan de Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg. Ik ben momenteel aan het afstuderen en hoop daarna in de mediawereld te gaan werken.”

Wanneer kunnen we iets van jou horen, zien of lezen bij DMG?
“Elke zaterdagavond tussen 18-20u ben ik te horen op DMG Radio met Weekend Bras. En als Ivan van Oosterhout er niet is, kun je mij ook op zaterdagochtend horen als invaller van Deurne Draait Door.”

Advertentie

Deze inhoud is geblokkeerd, accepteer cookies om de inhoud te bekijken.


Written by

The author didnt add any Information to his profile yet

Deze website gebruikt cookies om u de beste ervaring te geven. Ga akkoord door op 'Accepteer cookies' te klikken.