DMG doet mee aan Rabo ClubSupport en hoopt op jouw steun. Van 5 tot en met 25 oktober kun je jouw stem uitbrengen via de app v..." />
17.7 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneEen kijkje achter de schermen bij DMG met Daniëlle van de Haterd

Een kijkje achter de schermen bij DMG met Daniëlle van de Haterd

DMG doet mee aan Rabo ClubSupport en hoopt op jouw steun. Van 5 tot en met 25 oktober kun je jouw stem uitbrengen via de app van de Rabobank of via www.rabobank.nl/particulieren/leden/clubsupport. Om je een idee te geven waarom het belangrijk is om op DMG te stemmen, geven we je de hele maand oktober een kijkje achter de schermen in een reeks interviews met onze vrijwilligers.

We stellen tien vragen aan verschillende DMG-medewerkers. Vandaag liggen de vragen klaar voor redactrice Daniëlle van de Haterd.

Wie ben je?
“Mijn naam is Daniëlle van de Haterd, ik ben 38 jaar, moeder van twee kinderen, bediende van twee katten en woonachtig in de Sint Jozef. Niet echt een Deurnese naam zal je zeggen en dat klopt. Geboren en getogen ben ik hier niet, maar inmiddels voel ik me al zo’n zestien jaar helemaal thuis in dit mooie dorp.”

Waarom is het volgens jou belangrijk dat mensen op DMG stemmen bij de Clubkas Campagne?
“DMG verbindt Deurne. Of je nu op de hoogte wilt zijn van het laatste lokale nieuws, een podium wilt hebben voor jouw bedrijf, actie of club of gewoon lekker naar muziek wilt luisteren tijdens het werken of klussen; bij DMG kan je terecht. Dat DMG volledig op vrijwilligers draait, betekent niet dat er geen onkosten gemaakt worden. Denk maar eens aan de huur van de redactie- en studioruimte in het CCD en de apparatuur die nodig is voor het maken van kwalitatief goede radio.”

Wat doe je allemaal bij DMG als vrijwilliger?
“Een deel van de nieuwsberichten die je voorbij ziet komen op de site en socials van DMG is door mij geschreven, al bijna twee jaar maak ik met veel plezier deel uit van de nieuwsredactie.”

Hoeveel tijd steek je per week in het vrijwilligerswerk voor DMG?
“De tijd die ik aan DMG besteed is een beetje afhankelijk van de tijd (en focus) die ik beschikbaar heb. Voor mij is het schrijven van nieuwsberichten of achtergrondartikelen een hobby, maar dat betekent natuurlijk niet dat het helemaal vrijblijvend is. We streven ernaar om dagelijks meerdere berichten te plaatsen. Omdat we maar met een kleine redactie zijn, betekent dit dat ik in principe elke dag aandacht besteed aan DMG. Gemiddeld zal ik op zo’n vijf tot zes uur per week komen denk ik.”

Wanneer ben je bij DMG aan de slag gegaan en waarom heb je gekozen om je juist voor DMG als vrijwilliger in te zetten?
“In januari 2019 zag ik een oproep voorbijkomen dat DMG op zoek was naar een nieuwsredacteur. Schrijven was voor mij altijd al een hobby, het plan om dat voor een groter publiek te gaan doen speelde al langer dus één en één werd twee. De vrijheid die ik ervaar bij het schrijven van artikelen maakt het vrijwilligerswerk bij DMG aantrekkelijk voor mij. Het heeft me uitgedaagd om buiten mijn comfortzone te stappen en uiteindelijk zelfs een carrièreswitch opgeleverd.”

Wat is het leukste dat je bij DMG tot nu toe hebt meegemaakt?
“Wat ik het leukste vind om te maken zijn de grotere achtergrondartikelen. Ik vind het fijn om er op uit te gaan om sfeer te proeven of mensen te interviewen. Mijn meest memorabele momenten waren de onthulling van de nieuwste bus van Ebusco en het bezoek dat Mark Rutte aan Deurne bracht. In beide gevallen was er veel landelijke pers aanwezig, het voelde stiekem wel stoer om tussen de ‘grote jongens’ te staan.”

Wat moeten mensen weten over DMG waar je van denkt dat ze dat nu misschien nog niet weten?
“Om me heen hoor ik wel eens dat DMG ‘een verlengstuk van de gemeente’ is, maar dat is niet zo. Het nieuws dat we brengen schrijven we niet in opdracht maar uit eigen beweging. We streven ernaar dit zo objectief mogelijk te doen. Wat ook goed om te weten is, is dat adverteren op DMG radio erg laagdrempelig en bovendien betaalbaar is. Omdat de meeste luisteraars van DMG in de gemeente wonen, bereik je moeiteloos een groot gedeelte van je doelgroep.”

Wat zijn jouw ideeën voor de toekomst bij DMG en wat is jouw rol daar in?
“Ideeën heb ik helaas meer dan tijd. Er zijn nog zoveel onderwerpen waarin ik me zou willen verdiepen om er een uitgebreid artikel over te schrijven. In de toekomst hoop ik hier weer ruimte voor te vinden. De bezetting van onze nieuwsredactie is momenteel klein, dus we hebben onze handen vol aan het ‘gewone’ dagelijkse nieuws. Ik hoop dat er wat mensen bij komen die zich willen inzetten voor berichtgeving over het reilen en zeilen in Deurne. Persoonlijk denk ik dat we het moeten zoeken bij mensen die (net) met pensioen gaan en dus overdag tijd hebben. Schrijven voor de nieuwsredactie is een leuke, zinvolle tijdsbesteding.”

Wat doe je verder nog in het dagelijks leven?
“In het dagelijks leven ben ik moeder van twee mooie kinderen (10 en 7 jaar) en heb ik een partner met wie ik (nog) niet samenwoon. Tot voor kort was ik fysiotherapeut in de Nieuwenhof, maar halverwege dit jaar heb ik de kans gekregen om mijn carrière over een andere boeg gooien. Nu ben ik tekstschrijver bij ‘Staaldraad tekstschrijver’. Deze baan heb ik voor een deel te danken aan het podium dat ik bij DMG heb gekregen. Zo zie je maar hoe belangrijk (het doen van) vrijwilligerswerk kan zijn!”

Wanneer kunnen we iets van jou horen, zien of lezen bij DMG?
“Het zal niet snel gebeuren dat je iets van mij ziet of hoort bij DMG, want ik heb geen enkele radio- of televisieambitie. Als je kijkt op de website of de socials volgt, dan zal je wel regelmatig artikelen van mijn hand tegenkomen.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen