7.3 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneNieuwe naam voor gebouw Willibrordusschool en LEO-afdeling Prodas

Nieuwe naam voor gebouw Willibrordusschool en LEO-afdeling Prodas

De Aventurijn, dat is de nieuwe naam van het gebouw aan de Romboutsstraat in Deurne waar de Willibrordusschool en de LEO-afdeling van Stichting Prodas onder één dak zitten. Samen met Prodas-bestuurder Jacqueline Ketelaar hebben de leerlingen de nieuwe naam afgelopen woensdag onthuld.

De LEO-afdeling, die speciaal in het leven is geroepen voor meer- en hoogbegaafde kinderen is begin vorig schooljaar verhuisd naar de locatie waar de Willibrordusschool al gevestigd was. “Door het samengaan en de ontwikkelingen als aspirant-Brainportschool, wordt er voor beide scholen een mooie kans gecreëerd om eigentijds en toekomstbestendig onderwijs vorm te geven in het centrum van Deurne”, schrijft de school op de website.

Aventurijn
Een aventurijn is een edelsteen, die groen van kleur kan zijn, maar ook oranje, geel, bruin, blauw of grijs. Daarnaast is het woord aventurijn een knipoog naar het woord avontuur, waarmee de Willibrordusschool en de LEO-afdeling hopen dat de kinderen het een avontuur vinden om te leren.

Foto’s: De Aventurijn

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen