15.7 C
Deurne
dinsdag 4 oktober 2022
Home- DeurneEen kijkje achter de schermen bij DMG met Eric Welten

Een kijkje achter de schermen bij DMG met Eric Welten

DMG doet mee aan Rabo ClubSupport en hoopt op jouw steun. Van 5 tot en met 25 oktober kun je jouw stem uitbrengen via de app van de Rabobank of via www.rabobank.nl/particulieren/leden/clubsupport. Om je een idee te geven waarom het belangrijk is om op DMG te stemmen, geven we je de hele maand oktober een kijkje achter de schermen in een reeks interviews met onze vrijwilligers.

We stellen tien vragen aan verschillende DMG-medewerkers. Vandaag liggen de vragen klaar voor radiopresentator Eric Welten.

Wie ben je?
“Mijn naam is Eric Welten en ben 51 jaar oud. Geboren in Deurne en ik woon in de Heiakker. Ik ben getrouwd met Tine en ben vader van twee dochters.”

Waarom is het volgens jou belangrijk dat mensen op DMG stemmen bij de Clubkas Campagne?
“DMG draait op vrijwilligers en het runnen van een lokale omroep kost geld, denk aan huur voor onze studio’s, het betalen voor het draaien van muziek middels Buma-Stemra en het faciliteren van apparatuur voor onze (lokale) nieuwsvoorziening via de website, de DMG app en uiteraard onze radioafdeling. Om kwaliteit te kunnen brengen zijn daar behoorlijke investeringen voor nodig. Sponsoring is naast onze inkomsten via advertenties dan ook broodnodig.”

Wat doe je allemaal bij DMG als vrijwilliger?
“Ik presenteer elke zondag met veel plezier het programma Het Platenrijk en dat hoop ik ook nog jaren te blijven doen en ik ben bij DMG actief als commissielid van de DMG Carnavalskraker.”

Hoeveel tijd steek je per week in het vrijwilligerswerk voor DMG?
“Het voorbereiden en maken van het programma neemt zo ongeveer 6 uur per week in beslag.”

Wanneer ben je bij DMG aan de slag gegaan en waarom heb je gekozen om je juist voor DMG als vrijwilliger in te zetten?
“Bij DMG ben ik als vrijwilliger actief bij de radio vanaf de dag dat de omroep is gestart. Al sinds november 1988 werk ik voor de lokale radio. Ik ben begonnen bij de voorloper van DMG, dat heette toen Omroep Deurne en zat in de Frans Hoebenshal die inmiddels is afgebroken. Later heb ik ook gedraaid bij Gemert Centraal maar gelukkig kwam er in Deurne in 2011 weer een initiatief om een nieuwe lokale omroep op te richten en heb ik me daar toen vrijwel meteen bij aangesloten.”

Wat is het leukste dat je bij DMG tot nu toe hebt meegemaakt?
“Hoogtepunten zijn voor mij wel de opening van onze radiozender op 22 januari 2012 waar ik het eerste uur mocht presenteren. Verder de jaarlijkse uitreiking van de DMG Carnavalskraker op de markt èn de mogelijkheid om elke week weer een programma te maken.”

Wat moeten mensen weten over DMG waar je van denkt dat ze dat nu misschien nog niet weten?
“Veel mensen staan niet stil bij hoeveel werk er gaat zitten in het maken van onze mediaproducten. Dingen als artikelen op de website en de plaatjes en logo’s erbij komen natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. En alle jingles en vormgeving op DMG Radio, daar zit ook heel erg veel tijd in. Daarnaast heeft ook niet altijd iedereen in de gaten dat DMG in vergelijking met andere lokale omroepen maar een klein budget heeft als het gaat om subsidie. Gelukkig omdat onze radiozender zo goed wordt beluisterd en onze website zo goed wordt bezocht, kunnen we het grootste deel van ons budget halen uit reclame van lokale ondernemers die ook de kracht van DMG inzien.”

Wat zijn jouw ideeën voor de toekomst bij DMG en wat is jouw rol daar in?
“Mijn hoop is dat DMG de kans krijgt om verder uit te groeien naar een volwaardige (semi) professionele lokale omroep organisatie die een vast plaats heeft in de gemeente Deurne, maar daarvoor zijn nog een paar forse investeringen voor nodig om nog méér lokaal nieuws en actualiteiten te kunnen brengen. Bij een actie als Rabo ClubSupport kan je dus met jouw stem daaraan meehelpen.”

Wat doe je verder nog in het dagelijks leven?
“Naast mijn werk voor DMG ben ik vrachtwagenchauffeur bij transportbedrijf Gebroeders van Eijk in Asten. Ook ben ik actief als vrijwilliger voor de stichting “Leven voor Leven” waar ik als chauffeur jaarlijks met (medische) hulpgoederen naar het oosten van Roemenië rij.”

Wanneer kunnen we iets van jou horen, zien of lezen bij DMG?
“Momenteel presenteer ik bij DMG Radio het programma Het Platenrijk op de zondagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur. Daarin draai ik de beste muziek uit de jaren ’70 en ’80. Daarnaast zit ik in de Carnavalskraker commissie.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen