13.2 C
Deurne
vrijdag 22 september 2023
Home- DeurneEen kijkje achter de schermen van DMG met Ivan van Oosterhout

Een kijkje achter de schermen van DMG met Ivan van Oosterhout

In de maand april krijg je in een serie interviews met een aantal vrijwilligers van DMG, een kijkje achter de schermen bij de lokale omroep van de gemeente Deurne. Hiermee krijg je een beter beeld van hoeveel tijd er door de vrijwilligers wordt gestoken in het maken van alle mediaproducten van de lokale omroep en hoe belangrijk het is dat je op DMG stemt bij de Clubkas Campagne.

We stellen tien vragen aan onder andere dj en Hoofd Nieuws Tim van der Weerden, voorzitter Iwan Gijsbers en vandaag nemen we een kijkje achter de schermen met dj en tv-presentator Ivan van Oosterhout.

Wie ben je?

“Mijn naam is Ivan van Oosterhout, ik ben 49 jaar oud en ik woon in Deurne, eigenlijk tegenwoordig in de Zeilberg. En ik ben gelukkig getrouwd met mijn vrouw Linda.”

Waarom is het volgens jou belangrijk dat mensen op DMG stemmen bij de Clubkas Campagne?

“Er komt veel kijken bij het maken van radio en tv. Daarbij gebruiken we veel elektronische apparaten die na verloop van tijd toe zijn aan vernieuwing en daar is natuurlijk geld voor nodig. Het mooiste zou zijn als we genoeg budget zouden hebben om helemaal over te schakelen naar digitale apparatuur. Dat bespaart op termijn tijd en geld! Een investering die ons product zeker gaat verbeteren maar ook eentje die heel kostbaar is.”

Wat doe je allemaal bij DMG als vrijwilliger?

“Ik maak elke zaterdagmorgen van 9 tot 12 uur met veel plezier het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG Radio. Ik praat je dan helemaal bij over alles wat er in en om Deurne is gebeurd en staat te gebeuren. Elke week komen er verschillende gasten langs en een keer in de maand is een van de wethouders te gast om een ‘kijkje in de keuken’ van de gemeente te geven. Daarnaast ben ik bij DMG werkzaam bij de tv-afdeling als presentator en verslaggever en ondersteun ik op IT-gebied de technische afdeling van DMG.”

Hoeveel tijd steek je per week in het vrijwilligerswerk voor DMG?

“Dat varieert per week. Met mijn radioprogramma ben ik als snel vijf uur per week bezig, drie uur voor de uitzending zelf en twee uur voor het regelen en bellen van gasten en de voorbereiding van het programma. Voor de tv loopt het heel erg uiteen. Vooral bij bepaalde evenementen zoals vorige week de Heilight Parade of binnenkort de Royal Music Night kan dat wel oplopen tot nog eens 5 uur naast de tijd voor het radioprogramma.”

Wanneer ben je bij DMG aan de slag gegaan en waarom heb je gekozen om je juist voor DMG als vrijwilliger in te zetten?

“In 2013 ben ik bij DMG gestart als vrijwilliger. Ik had toen het idee dat er meer uit DMG was te halen met de juiste verbeteringen. Zeker op het gebied van techniek heb ik in mijn begin jaren mijn steentje bijgedragen en zaken flink verbeterd. Het maken van het radioprogramma Deurne Draait Door is een leuke uitlaatklep voor me en je legt contacten met echt iedereen in de gemeenschap. En ook niet onbelangrijk, dan kan ik ook lekkere muziek draaien. Vooral voor de luisteraar natuurlijk maar hier en daar kan ik ook mijn eigen favorieten er tussendoor kwijt.

De vrijheid die je bij DMG krijgt maakt het extra leuk omdat je er dan ook echt je eigen ei in kwijt kan. Aan de andere kant kun je ook weer niet helemaal alleen doen waar jezelf zin in hebt en dat zie ik ook als een positief iets. DMG is de laatste jaren een stuk professioneler geworden door een consequent programmabeleid en muziekformat, iets dat nu de vruchten begint af te werpen wat betreft het grote aantal luisteraars, kijker en lezers.”

Wat is het leukste dat je bij DMG tot nu toe hebt meegemaakt?

“Op de radio presenteren geeft me een enorme kick maar ook op tv reportages maken vind ik heel  leuk om te doen. En ook gaaf is dat als je ergens komt en vertelt wie je bent, mensen meteen roepen: Ohhh van DMG, daar luister ik elke zaterdagochtend naar!”

Wat moeten mensen weten over DMG waar je van denkt dat ze dat nu misschien nog niet weten?

“Dat alles bij DMG wordt gedaan met veel passie, liefde en plezier. Of het nou gaat om de radioprogramma’s, tv-reportages of de artikelen op de website. We zijn misschien niet zo professioneel als de landelijke media maar bij ons komt het vanuit ons hart en daarmee staan we een stuk dichter bij de mensen in Deurne.”

Wat zijn jouw ideeën voor de toekomst bij DMG en wat is jouw rol daar in?

“Ik zou graag zien dat DMG nog verder uitgroeit tot een professionele organisatie. En om dat te bereiken moet ook de technische kant van DMG meegroeien. We hebben al heel wat bereikt in de zeven jaar dat DMG bestaat maar het kan altijd beter en daar blijf ik me ook mede voor inzetten. Veel collega-omroepen hebben wel twintig jaar nodig gehad om te komen waar wij nu al zijn.”

Wat doe je verder nog in het dagelijks leven?

“Ik werk in de ICT bij Janssen Distributie in Venlo. Daarnaast ben ik vrijwilliger bij Carnavals Stichting de Peelstrekels en ben ik actief bij de Oranje Vereniging Deurne. Als ik niet aan het werk ben dan geniet ik op zijn tijd van een glaasje wijn met wat lekkere hapjes erbij. Een goeie film is ook wel aan mij besteed en ik ben fervent Pokémon-speler.”

Wanneer kunnen we iets van jou horen, zien of lezen bij DMG?

“Elke zaterdagmorgen van 9 tot 12 uur kun je me horen met het programma Deurne Draait Door. Verder hoor je mijn stem in een aantal reclames op DMG en op het tv-kanaal van DMG ben ik veel te zien.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen