18.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneEen kijkje achter de schermen van DMG met Ramon van Hoek

Een kijkje achter de schermen van DMG met Ramon van Hoek

De hele maand april krijg je in een reeks van interviews met een aantal vrijwilligers een kijkje achter de schermen bij DMG. Hiermee krijg je een beter beeld van hoeveel tijd er door de vrijwilligers wordt gestoken in het maken van alle mediaproducten van de lokale omroep en hoe belangrijk het is dat je op DMG stemt bij de Clubkas Campagne.

We stellen tien vragen aan verschillende DMG-medewerkers. Vandaag liggen de vragen klaar voor dj Ramon van Hoek.

Wie ben je?

“Hey ik ben Ramon van Hoek, 45 jaar en woon in Neerkant. Ik ben getrouwd met Luciana en heb twee dochters die ook grote fan zijn van DMG.”

Waarom is het volgens jou belangrijk dat mensen op DMG stemmen bij de Clubkas Campagne?

“Jouw stem kunnen we keihard gebruiken, vroeger had je bij een lokale omroep genoeg aan een videocamera een cassettedeck , pick-up en een mengpaneeltje tegenwoordig komt hier veel meer bij kijken en dat kost in aanschaf en onderhoud veel geld. We ontvangen in vergelijking tot de lokale omroepen om ons heen maar een heel klein subsidiebedrag, de rest moeten we allemaal zelf binnen harken. Ook onze website waar we het laatste nieuws als eerste brengen, huur van de studio, computers, filmmateriaal moet ook niet vergeten worden.”

Wat doe je allemaal bij DMG als vrijwilliger?

“Bij DMG maak ik radio op zaterdagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur,  “ Ramon on Air” zo heet mijn programma en daarin zit een gezonde dosis humor. Verder het in de regio bekende spel;  “Trek aan de bel voor een frikandel” waarbij ik voor het avondeten zorg (je kunt friet en frikandellen winnen).  Maar er is ook plek voor een serieuze vraag, iemand die voor een ander iets wil betekenen of gewoon iets te vertellen heeft. Ook maak ik samen met Ivo Boudewijns iedere zaterdagavond van 20.00 tot 00.00 uur de Classic Mix. Nonstop mixen gevuld met Dancehits uit de tijd van De Rooie Leeuw, de Kwien en de Apollo.”

Hoeveel tijd steek je per week in het vrijwilligerswerk voor DMG?

“Per week ben ik toch al snel een uurtje of acht bezig voor DMG! Van voorbereidingen in de studio, nieuwsberichten verzamelen, contact leggen met gasten, interviews regelen, teksten schrijven tot Classicmixen in elkaar schuiven.”

Wanneer ben je bij DMG aan de slag gegaan en waarom heb je gekozen om je juist voor DMG als vrijwilliger in te zetten?

“In 2015 ben ik begonnen bij DMG en heb juist voor DMG gekozen omdat ik in het verleden al wat radio gemaakt heb en ik dolgraag weer iets wilde gaan doen. Ik vind dat DMG goed past bij de manier waarop ik graag wil werken, namelijk in een dynamisch team met hart voor media en het belangrijk vindt om een goed product neer te zetten voor in mijn geval  de luisteraars maar ook voor de kijkers en lezers.”

Wat is het leukste dat je bij DMG tot nu toe hebt meegemaakt?

“Tijdens een van mijn programma’s kwam er een vraag van een luisteraar:  ‘De liedjes gespeeld door het carillon op het gemeentehuis klonken te oubollig dus kan het niet wat hipper?’ Even een telefoontje naar de gemeente met de vraag of er iets aan gedaan kon worden…en dat kon! Na een aantal vergaderingen met medewerkers, wethouders en een beiaardier hebben we een poll uitgeschreven waar iedereen mocht stemmen op zijn favoriete liedje. Na ruim 100 inzendingen en ruim 2300 stemmen van de inwoners van de gemeente Deurne is er een top 10 uitgerold van liedjes gekozen door onze luisteraars. Als ik nu over de Markt loop en ik hoor Nirvana of Snollebollekes uit het carillon klinken, zorgt dat stiekem wel  voor een lach op mijn gezicht, haha.”

Wat moeten mensen weten over DMG waar je van denkt dat ze dat nu misschien nog niet weten?

“Dat DMG er is voor de mensen van Deurne, dus organiseer je een evenement, fiets je voor een goed doel een berg op, heb je een boek geschreven, is er binnenkort  een feestje bij je club, kun je aardig zingen of heeft je sportvereniging een belangrijke wedstrijd? Laat het ons horen en wij geven je de aandacht die je verdient , bijvoorbeeld door een berichtje te plaatsen op onze website of een oproep te doen in de DMG agenda op de radio!”

Wat zijn jouw ideeën voor de toekomst bij DMG en wat is jouw rol daar in?

“Ik zou graag zien dat we nog sterker worden op tv gebied en via sociale media op maat gemaakte programma’s gaan maken. Bij het bedenken van nieuwe concepten zowel op radio als tv gebied wil ik me in gaan zetten,  maar natuurlijk blijf ik de komende jaren ook nog lekker mijn radio dingen doen!”

Wat doe je verder nog in het dagelijks leven?

“Ik werk bij Beter Bed, daar bouw ik slaapkamers en als ik nog tijd over heb fotografeer ik graag en ik vind het ook heerlijk om lekker te eten, te Netflixen of ergens naar een muziekoptreden te gaan kijken.”

Wanneer kunnen we iets van jou horen, zien of lezen bij DMG?

“Iedere zaterdag ben ik van 16.00 tot 18.00 uur te horen met mijn programma:  “Ramon on Air” en elke zaterdagavond vanaf 20.00 tot 00.00 uur met de Club Klassiekers Classic Mix.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen