berichtte er al eerder over; er wo..." />
21.3 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneWerkzaamheden Amstel-Hagelkruisweg stemmen tevreden

Werkzaamheden Amstel-Hagelkruisweg stemmen tevreden

DMG berichtte er al eerder over; er wordt flink gewerkt aan de Amstel-Hagelkruisweg. Voor de duur van bijna een jaar is deze doorgaande weg afgesloten vanwege de aanleg van een gescheiden riool. Vandaag wordt er geasfalteerd en daarmee komt na ruim vier maanden een einde aan de eerste twee van de in totaal acht fasen.
De redactie nam poolshoogte en sprak de uitvoerder en enkele aanwonenden.

Veranderingen
“Voorafgaand aan de werkzaamheden zijn er verschillende bewoners-bijeenkomsten georganiseerd. We werden geïnformeerd en er was gelegenheid om onze ideeën uit te spreken.” vertelt één van de bewoners van de Amstel. “Ik heb niet de illusie dat er echt iets gedaan is met onze inbreng, want het plan was natuurlijk allang klaar. Toch vind ik dat er veel goede veranderingen zijn doorgevoerd.”
Het creëren van parkeervakken en het weghalen van de overlast veroorzakende, grote eiken zijn zomaar enkele van deze zaken.

Versmalling
Een wijziging die vraagtekens oproept bij de straatbewoners, is de versmalling van de weg. In plaats van zeven meter, is deze in de nieuwe situatie nog maar zes meter breed. Een groot gedeelte zal aan weerszijden worden voorzien van fietsstroken, waardoor er nog drie meter wegoppervlak overblijft. In de oude situatie werd vaak te hard gereden in de straat, deze versmalling moet dit voorkomen. De aanwonenden hebben verzocht om een maximumsnelheid van 30 kmh te stellen, maar hiermee kon de gemeente niet akkoord gaan omdat het een ‘wijkontsluitingsweg’ betreft.

Vrachtverkeer
Het asfalt van de Amstel-Hagelkruisweg wordt veelvuldig gebruikt door vrachtverkeer en met een breedte van 2,55 meter zal het voor vrachtwagenchauffeurs een uitdaging zijn om de versmalde weg op een nette manier te gebruiken.
“Ik begrijp niet zo goed waarom de weg aan de andere kant van het spoor hier niet voor wordt ingezet. Hij ligt er al, het enige dat nog gedaan moet worden is hem doortrekken tot de Klarinet.” stelt een straatbewoner hardop denkend.

Tevredenheid
De werkzaamheden verlopen volgens planning, meldt de uitvoerder van het project “Ik ga niet zeggen dat we voorlopen want het einde is nog niet in zicht, maar vooralsnog gaat het erg goed.”
Aanwonenden hebben voordat de eerste schop de grond in ging een bewonersbrief ontvangen. Daarin vonden zij naast informatie over de planning ook een aantal rechtstreekse telefoonnummers zodat zij wisten waar ze terecht konden met vragen of klachten. “Er wonen hier overwegend wat oudere mensen, zij tonen veel interesse in de gang van zaken. We doen ons best om hen zo min mogelijk te belasten met onze werkzaamheden.” vertelt de uitvoerder “Gisteren moest er bijvoorbeeld ergens een keukenkast geleverd worden, daar doen we niet moeilijk over, dat regelen we gewoon.”
Bewoners van de straat zijn vol lof over de gang van zaken. Ondanks de omvang van de werkzaamheden hebben zij weinig overlast ervaren. “Die bouwvakkers zijn zonder meer fantastische mensen.” vertelt één van hen, terwijl hij de dampen van het naar zijn mening heerlijk ruikende hete asfalt opsnuift “Ze zijn erg aardig en hebben keihard gewerkt.”

Na vandaag is het asfalt tussen de Toon Kortoomslaan en de Zaan gereed, toch blijft de straat tot eind december volledig afgesloten. De gemeente heeft dit zo besloten om te voorkomen dat het vrachtverkeer door de woonwijk gaat rijden. Fietsers zijn wel welkom.

 

Foto’s: Daniëlle van de Haterd
- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen