25.4 C
Deurne
zaterdag 10 juni 2023
Home- DeurneEerbetoon aan Peter R. de Vries ook op DMG Radio met ‘A...

Eerbetoon aan Peter R. de Vries ook op DMG Radio met ‘A Whiter Shade of Pale’

Veel Nederlandse radiozenders waaronder DMG Radio draaien donderdagochtend 22 juli even na 11.00 uur tegelijkertijd het nummer A Whiter Shade of Pale van Procol Harum als eerbetoon aan Peter R. de Vries. DMG Radio zal de plaat draaien meteen na het nieuws van 11.00 uur. Het is de lievelingsplaat van de afgelopen donderdag overleden misdaadverslaggever.

Tegelijkertijd begint rond dezelfde tijd in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam de uitvaart van Peter R. de Vries. Er wordt in besloten kring afscheid genomen van De Vries die vorige week donderdag overleed aan de gevolgen van een schietpartij.

Gedicht
Afgelopen zaterdag 17 juli droeg de dichter Ruben Kemperman op DMG Radio een gedicht voor over Peter R. de Vries. “Ik denk dat als de mensen mijn gedicht lezen of horen dat ze misschien het verdriet of de schrik een beetje kunnen loslaten”, vertelt de Helmondse Ruben afgelopen weekend in het radioprogramma MiddagMaatjes. Hij maakt op semiprofessioneel niveau zoals hij het zelf noemt, ruwe poëzie over rake onderwerpen die onder meer via zijn eigen website www.rubenraakt.nl zijn te lezen.

Het dicht van Ruben over Peter R. de Vries:

Hoe jouw leven, het leven van velen kon bewegen.
Hoe ditzelfde leven het gelaten leven van overleden niet omtreden liet, maar zeker weten maakte zodat nabestaanden konden afsluiten.
Hoe twee  in mijn ogen verloochend en door God verlaten, haat dragend tot de daad kwamen om niets zeggend gewoon even na zeven te nemen waar geen enkel mens recht op heeft.
In de dagen die kwamen streed je voor je leven.
Het was ook het leven van een ander waar jij voor streed,
je beet je vast
en met een lach kon je relativeren dat je liever  staande stierf dan op je knieën te moeten leven: dan moet je maar bij de Libelle gaan werken.
Het was de manier waarop je onbevreesd gewoon ongewoon werk deed.
Hoe je monotone stem schrik aanjoeg, menig man en genoeg boeven en criminelen liet smeken om de gevangenis.
Je was Nederlands meest gevreesde en geliefde ieders vriend, alleen als je geen strafblad had.
Je was onze Peter maar nooit alleen Peter.
R de Vries blies leven in jou legende, want dat is, wat je bent geworden.
Dit land is je, was je en zal je altijd dankbaar zijn voor de onbewogen berg die je was, wat je deed en uit je levensfilosofie “that on bended knee is no way to be free”, zullen we altijd jouw kracht blijven halen.

DMG Radio is te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo 94.4. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen