16.5 C
Deurne
woensdag 29 maart 2023
Home- DeurneEerste acht coaches in Deurne aan de slag voor Energiehuis Slim Wonen

Eerste acht coaches in Deurne aan de slag voor Energiehuis Slim Wonen

Acht vrijwilligers van het loket van EnergieHuis Slim Wonen gaan binnenkort aan de slag als gecertificeerd Energiecoach. Hiervoor hebben ze negen cursusavonden gevolgd waarin ze hebben geleerd om inwoners van Deurne te helpen met besparen van energie en geld.

Uit handen van Programmatrekker Energietransitie Robert Drooghmans kregen de acht Energiecoaches hun certificaat. De coaches hebben zich verdiept in energiebesparende maatregelen voor huiseigenaren zoals isolatie met HR++ glas of de installatie van zonnepanelen.

Voorlichting
De energiecoaches gaan nu iedere zaterdag van 9.30 tot 11.30 uur bij Energieloket Ossenbeemd gratis voorlichting geven. Begin augustus deed de gemeente een oproep aan inwoners om zich in te schrijven voor de cursus om zo als vrijwilliger Energiecoach te worden. Alle acht deelnemers zijn nu geslaagd en zijn nu Energiecoach.

Voor het Energieloket gaan aan de slag: Robert Drooghmans, Johan van der Linden, Peter van der Linden, Gerda Eevers, Frits van Loon, Angela van den Eijnden, Jacques Moors, Carel Thijsse, Mat Schatorjé en Johan Laurensse.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen