12.1 C
Deurne
maandag 5 juni 2023
Home- DeurneEerste Ebusco 3.0 bussen uit Deurne gaan de weg op in München

Eerste Ebusco 3.0 bussen uit Deurne gaan de weg op in München

De Deurnese busfabrikant Ebusco heeft vrijdag 17 december de eerste exemplaren geleverd van de nieuwe Ebusco 3.0 bus aan de Duitse openbaar vervoerder Stadtwerke München. De bussen die volledig worden geproduceerd in Deurne, zullen gaan rijden op lijn 100 in de binnenstad van München.

CEO van Ebsuco, Peter Bijvelds was vrijdag persoonlijk naar Duitsland afgereisd om de eerste 3.0 bus te overhandigen aan Veit Bodenschatz van het vervoersbedrijf in München. Hierbij is ook een carbon nummerplaat met datum en handtekening overhandigd.

Nieuwe generatie
Het Duitse bedrijf neemt als eerste deze bus van de nieuwe generatie in gebruik. De Ebusco 3.0 heeft een casco van koolstofvezelcomposiet, een lichtgewicht materiaal dat is ontwikkeld op basis van luchtvaartechnologie. Het composiet is lichter en sterker waardoor de bus een langere actieradius tot 575 kilometer heeft. Door het lage energieverbruik van de Ebusco 3.0 en het hoge bereik is tussentijds opladen in de meeste gevallen niet meer nodig. De bus levert per gereden kilometer circa één kilo CO2-reductie op.

‘Real road’-ervaring
Bijvelds is enthousiast over de levering aan Stadtwerke München: “Het is fantastisch dat onze 3.0 bus nu echt in operatie gaat. In 2019 hebben we het prototype gepresenteerd en nu, na de recente officiële toelating op de weg, kunnen we de eerste Ebusco 3.0 bussen leveren aan onze klant. Deze gamechanger in onze industrie gaat nu ‘real road’-ervaring opdoen, waarmee de Ebusco 3.0 haar belofte ten volle kan inlossen. We zijn Stadtwerke München erkentelijk voor het vertrouwen dat ze hebben gesteld in onze Ebusco 3.0 en kijken uit naar de verdere bestendiging van onze samenwerking.”

Goed ervaringen
Er rijden al 12 Ebusco 2.2 bussen in München en daar komen nu twee Ebusco 3.0 bussen van de nieuwe generatie bij. Veit Bodenschatz van Stadtwerke München vertelt: “Het in operatie nemen van deze innovatieve nieuwe Ebusco 3.0 bussen brengt ons weer een stap verder bij ons doel om de komende tien jaar onze bus-vloot nagenoeg compleet om te zetten naar elektrische bussen. Na de goede ervaringen met de 2.2 bussen van Ebusco zien we er naar uit de volgende stap te maken met deze volgende generatie bussen en zo bij te dragen aan de energietransitie en een schonere leefomgeving in München.”

In 2022 zullen de Ebusco 3.0 bussen ook in Nederland de weg op gaan. Op dit moment wordt in de fabriekshal in Deurne gewerkt aan de productie van de bussen voor de order van 39 Ebusco 3.0 bussen voor Transdev Nederland. Deze bussen zullen worden ingezet in de Gooi en Vechtstreek.

Foto: Ebusco

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen