-1.8 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home- Deurne20 jaar Café ’t Pandje met Timo en Laila in de Molenstraat;...

20 jaar Café ’t Pandje met Timo en Laila in de Molenstraat; ’tijd voor een nieuw hoofdstuk’

Al jaren is het een vertrouwd beeld in het centrum van Deurne; Café ’t Pandje in de Molenstraat op nummer 15. Afgelopen maandag 13 december vierden eigenaren Timo en Laila Maas dat ze twintig jaar het bruin café in Deurne runnen.

Door de huidige coronaregels wel op een heel andere manier dan ze eigenlijk hadden gewild. “We zijn maar een hapje gaan eten om het te vieren want heel veel anders is nu niet mogelijk. We hadden een groot feest gepland, dat is nu uitgesteld maar dat komt nog zeker wanneer het weer mag en dan gaan we groots uitpakken”, vertelt eigenaar Timo Maas.

’t Pandje 2.0
Na twintig jaar gaat er wel wat veranderen bij ’t Pandje maar daar wil Maas nog niet te veel over verklappen. “We gaan het vanaf nu niet meer met z’n tweeën doen, maar we krijgen hulp van Frankie Boerenkamps. Hij gaat naast ons aan de slag voor ’t Pandje 2.0. Wat dat precies inhoudt, kan ik nu nog niet allemaal verklappen maar Frankie komt uit de muziekwereld dus het is tijd voor een nieuw hoofdstuk met allerlei plannen om er nog meer ‘zjoem’ in te gooien.”

De Mert
Voordat het horeca-stel het avontuur met ’t Pandje aanging, werkten ze al samen in een ander café. Timo legt uit: “Het is eigenlijk allemaal begonnen in Café De Mert. Daar ben ik van 1990 tot 2001 bedrijfsleider geweest en Laila werkte achter de bar. In die tijd hebben we allebei heel veel geleerd over het runnen van een horecazaak. Daar ben ik Henk en Annie van der Steijn nog steeds dankbaar voor. Bij hen heb ik ‘in de keuken’ mee kunnen kijken, dat was heel leerzaam.”

‘Nooit een pand vrij’
Ondertussen kregen Timo en Laila verkering en begonnen ze steeds vaker te denken over het openen van een eigen zaak. “Toen kwamen Henk en Gerda Sleegers op een gegeven moment met het aanbod om hun zaak over te nemen. Dat was echt een unicum, want in die tijd kwam er eigenlijk nooit een pand vrij in het centrum”, vertelt Maas.

Gekkenhuis
In 2001 startten de twee met ’t Pandje en was de situatie heel anders dan nu, leggen ze uit: “De eerste jaren was het echt een gekkenhuis met vier man tegelijk achter de bar en de tent zat stampvol. Er zijn toen heel wat oud-klanten van De Mert en vrienden van ons meeverhuisd naar de Molenstraat. Dat waren mooie tijden.”

Gelachen
In de twintig jaar hebben Timo en Laila veel meegemaakt. Van echt gras dat in het café binnen lag bij het EK tot talloze besloten feestjes, optredens van bandjes, doopfeestjes, carnavalsvieringen, kermissen maar ook minder leuke dingen vertelt Timo: “In de tijd dat we hier nu zitten, hebben we ook veel trouwe klanten verloren die zijn overleden. In veel gevallen hebben we ook de koffietafel bij ons in het café verzorgd. Dat is de keerzijde van de medaille, maar gelukkig kan ik zeggen dat we in de twintig jaar meer hebben gelachen dan gehuild.”

Kippenvel
“Het mooiste dat we hebben meegemaakt, is toch wel Deurne kermis twee jaar geleden. Toen hadden we ‘De vrienden van Timo Live’ georganiseerd met optredens van twaalf verschillende artiesten en bands. Echt de hele Molenstraat stond vol met mensen, dat was een kippenvel-moment dat ik nooit meer zal vergeten”, vertelt Maas.

Tekst gaat verder onder de video

 

Kartrekker
Ook hebben ze tegenslagen moeten verwerken die het er niet makkelijker op maakte maar die het horeca-duo niet konden verslaan. Timo licht toe: “Zes jaar geleden is bij mij Parkinson geconstateerd. Gelukkig wel in een milde vorm dus het is wel te behappen maar als ondernemer die gewend is van alles te regelen en te doen, is dat wel even slikken. Laila is nu echt de kartrekker maar ook onze zoon Tim werkt al mee in de zaak.”

Diep dal
Ook de komst van corona is het tweetal niet in de koude kleren gaan zitten. “Door de pandemie zitten we echt in een diep dal. We hebben altijd zuinig aan gedaan, de juiste keuzes gemaakt en een goeie buffer opgebouwd. Je doet alles goed en dan word je nu, het lijkt wel gestraft voor je goede gedrag. Laila is er gewoon nog extra bij gaan werken om alles draaiende te kunnen houden”, vertelt Maas geëmotioneerd.

‘Doet echt pijn’
Hij legt uit dat het ook nu met de huidige coronaregels erg zwaar is voor horecaondernemers: “Je mag maar tot uiterlijk 17.00 uur open zijn. Doordeweeks heeft dat dus geen zin want al mijn klanten werken overdag. We zijn nu alleen op zaterdag en zondag open van 12.00 tot 17.00 uur en soms op vrijdag. Ik zie het ook bij collega’s waarvan sommigen zelfs noodgedwongen de deuren moeten sluiten, dat doet echt pijn.”

‘Gas er op!’
Ondanks de recente tegenslagen met de coronabeperkingen laten Timo en Laila zich niet uit het veld slaan. “We hebben nu versterking in de vorm van Frankie Boerenkamps die ons mee komt helpen. In de eerste maand van 2022 gaan we er meteen vol overgave tegenaan en zeggen we gas er op! In januari hebben we optredens van verschillende artiesten achter de bar. Op zaterdag 1 januari van Hit Ith en verderop in de maand nog op de zondagen met Jan Witlox, Jack van Raamsdonk, Yosee en Jeroen van Zelst. En natuurlijk op de vrijdagen en zaterdagen staat ons team van allround huis-dj’s ook weer klaar met DJ Tommy, DJ Dirty P, DJ Davey Beier en DJ Markie B.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen