21.3 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneEerste klanken Royal Music Night schallen al over de Markt in Deurne:...

Eerste klanken Royal Music Night schallen al over de Markt in Deurne: ‘Can you feel it’

Voorbijgangers op de Markt in Deurne kunnen woensdagmiddag al een klein voorproefje krijgen terwijl de artiesten die vanavond optreden bij de Royal Music Night druk bezig zijn met hun laatste repetitie en soundcheck. ‘Can you feel it’ van The Jacksons schalt over het plein voor het Huis voor de Samenleving in Deurne. Ook de hoofdartiesten Jennie Lena en Tim Akkerman zijn al aanwezig om met de Deurnese muzikanten de laatste puntjes op de i te zetten.

Op de Markt zelf is het nog leeg maar het enorme podium van de Royal Music Night is woensdagmiddag al goed gevuld met de leden van de Koninklijke Harmonie Deurne, het speciaal samengestelde combo en de Vocalettes, die samen onder leiding van dirigent Martien Maas de artiesten als Jennie Lena en Tim Akkerman gaan begeleiden.

Tekst gaat verder onder de video’s

Naast de nationaal bekende muzikanten treden ook Bart van Lierop, Inge van Asseldonk (Angie Flare), Stanny Jansen en Angela de Wit op. De dansers van B-Trained uit Deurne zorgen bij het concert voor een spectaculaire dansshow. De Royal Music Night begint om 20.30 uur met een voorprogramma. Vanaf 21.00 uur gaat de show officieel van start. Het concert is voor iedereen gratis toegankelijk.

Akkerman en Lena
Hoofdartiest Tim Akkerman werd bekend als leadzanger en gitarist van de Haagse band Di-rect. Sinds maart 2009 treedt hij op als soloartiest. Jennie Lena is onder meer bekend van The Voice of Holland. Haar auditie voor het tv-programma werd lovend ontvangen en trok zelfs internationale aandacht van de bekende blogger Perez Hilton: “Het was niet alleen de beste auditie voor The voice of Holland, het was één van de beste audities die ik ooit heb gezien voor een zangcompetitie.”

Alles uit de kast
De laatste keer dat The Royal Music Night in volledige uitvoering plaatsvond, was in 2019 Trijntje Oosterhuis en Frans Duijts als hoofdartiesten optraden. Door corona kon het evenement daarna een aantal keren niet doorgaan. De Oranjevereniging laat weten dit jaar weer alles uit de kast te hebben gehaald om er een geweldige avond van te maken.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen