0.4 C
Deurne
vrijdag 9 december 2022
Home- DeurneEerste schop in de grond voor glasvezel in Deurne

Eerste schop in de grond voor glasvezel in Deurne

De aanleg van het glasvezelnetwerk in de gemeente Deurne is vrijdagmiddag officieel gestart. Rond 15.00 uur werd het startsein gegeven door wethouder Helm Verhees en Eric Vos van E-Fiber, die symbolisch de eerste geul voor de glasvezel groeven bij de Tijl Uilenspiegel School aan de Schutsboom in Deurne.

Ongeveer 35 genodigden keken toe hoe de eerste stap werd genomen naar de aanleg van het glasvezelnetwerk voor Deurne. Bij de bijeenkomst waren ook afgevaardigden aanwezig van de verschillende providers waaronder Johan Keunen van JKS en Wim Aarts van DSD, twee providers uit Deurne.

Langer geduurd

De gemeente Deurne en E-Fiber tekenden vorig jaar op maandag 16 juli een samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van glasvezel in heel Deurne. De start van de daadwerkelijke aanleg heeft langer geduurd omdat KPN in een later stadium aangaf ook glasvezel in bepaalde stukken van Deurne te willen aanbieden.

Twee netwerken

Hiervoor is door de gemeente samen met E-Fiber en KPN NetwerkNL overlegd zodat het glasvezelnetwerk van de twee internetaanbieders gelijktijdig kan worden aangelegd in Deurne. Dit om de overlast voor bewoners en bedrijven zo veel mogelijk te beperken. E-Fiber en KPN NetwerkNL leggen wel ieder hun eigen netwerk aan, maar de werkzaamheden worden voor het overlappende deel in één keer uitgevoerd door één aannemer. In de praktijk betekent dit dat het trottoir wordt opengebroken en er maar één sleuf wordt gegraven waar dan twee buizen voor elk glasvezelnetwerk in worden gelegd.

Vrijdagmiddag 16 augustus werd de eerste schop in de grond gezet voor de aanleg van het E-fiber glasvezelnetwerk. Het zal naar verwachting twee jaar duren voordat iedereen is aangesloten. Foto’s: DMG – Josanne van der Heijden

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen