23.1 C
Deurne
woensdag 17 juli 2024
Home- DeurneEerste vertoningen van documentaire ‘Dorp zonder school’ in Griendtsveen; ‘Reacties hartverwarmend’

Eerste vertoningen van documentaire ‘Dorp zonder school’ in Griendtsveen; ‘Reacties hartverwarmend’

De documentaire ‘Dorp zonder school’ zonder is afgelopen vrijdag in première gegaan voor genodigden in de Zaal in Griendtsveen. Zondagavond konden nog eens zo’n vijftig dorpsbewoners in Café De Morgenstond in Griendtsveen de film zien over Basisschool De Driehoek .

“De reacties na afloop waren hartverwarmend”, meldt de school. “Iedereen uit Griendtsveen heeft het hele proces rondom het open houden van de school van dichtbij gevolgd en dan is het extra fijn om nu op deze manier nog eens te vieren dat deze mooie school er nog is.”

Als je de documentaire van producent Daan Willekens en regisseur Ellis Smulders ook wilt zien, moet je nog even geduld hebben. De eerstvolgende mogelijkheid is tijdens filmfestival De Nacht van het Witte Doek in Deurne op zondag 25 augustus. Dan kan je om 13.00 uur ‘Dorp zonder school’ gratis bekijken in de grote zaal van Cultuurcentrum Deurne.

Als speciale gasten zijn ouders van de leerlingen, medewerkers en de Medezeggenschapsraad (MR) van de school aanwezig. Aansluitend aan de filmvertoning is er een nagesprek onder leiding van Stijn Westrik. Ook de makers van de documentaire; Daan Willekens en Ellis Smulders zijn daarbij aanwezig.

De film die BNNVARA en D2D Media maakten wordt op donderdag 29 augustus uitgezonden op tv via NPO2. Bekijk hieronder alvast de trailer van ‘Dorp zonder school’.

Lees ook: Nieuwsdossier – Basisschool Griendtsveen

Foto: Basisschool De Driehoek

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen