20.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneLeerzame activiteiten voor kinderen tijdens zomervakantie in Bibliotheek Deurne

Leerzame activiteiten voor kinderen tijdens zomervakantie in Bibliotheek Deurne

Voor kinderen zijn er tijdens de zomervakantie verschillende leerzame activiteiten in de bibliotheek in Deurne, zoals een toneelvoorstelling, een Lego-dag en een tekenworkshop.

De zomeractiviteiten beginnen woensdag van 11.00 uur tot 11.45 uur met ‘Wat wil jij worden?’. Een show vol muziek en humor voor kinderen van 1 tot 10 jaar.

Feesthotel
Het verhaal van de interactieve voorstelling speelt zich af in het Feesthotel van directeur Melvin. Deze plek heeft opa Roger aan Melvin gegeven en nu is hij de baas. Maar hij zit toch nog altijd in zijn hoofd met de vraag wat hij nou eigenlijk wil worden. “We gaan samen ontdekken wat je allemaal zou kunnen worden”, vertelt acteur en theatermaker Melvin Kunst. Na afloop van de voorstelling kunnen de aanwezige kinderen ook een praatje met Melvin maken of samen op de foto. Een kaartje kost 5 euro.

Lego-dag
Op dinsdag 16 juli staat de Lego-dag op het programma, waarbij kinderen zelfstandig aan de slag kunnen gaan met verschillende lego-sets. Via de website van Bibliotheek Deurne kan er vooraf worden ingeschreven op bepaalde tijdblokken tussen 10.00 en 18.00 uur en een keuze gemaakt worden voor specifieke soorten Lego. Voor de jongste kinderen van 2 tot en met 6 jaar zijn er Duplo-sets aanwezig en voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar staat de Lego Essential klaar. Kinderen van 10 tot en met 16 jaar kunnen zich uitleven met Lego Prime. Deelnamekosten zijn 2 euro per kind.

Workshop ‘Kleur je wereld’
Voor kinderen die graag hun tekenkunst tot leven zien komen, is er op woensdag 17 juli van 11.00 uur en 12.00 uur de workshop ‘Kleur je wereld’. De door de kinderen gemaakte creaties worden tot leven gebracht in een digitale wereld. Hierbij maken ze een tekening van bijvoorbeeld een dier naar keuze en zien het vervolgens in levende lijve op een scherm. Op deze manier kunnen kinderen kennismaken met AR (augmented reality). Deze workshop is geschikt voor jeugd van 4 tot en met 7 jaar. Deelnemen is mogelijk voor 5 euro per persoon.

Aangepaste openingstijden
Tijdens de zomervakantie heeft Bibliotheek Deurne aangepaste openingstijden. Vanaf maandag 15 juli is de bibliotheek van maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. De avondopenstelling op dinsdag en donderdag vervalt in de zomerperiode. De aangepaste openingstijden gelden tot en met zondag 18 augustus. Vanaf 19 augustus is de bibliotheek weer geopend volgens de reguliere openingstijden.

Wil je meer informatie over de zomeractiviteiten voor kinderen? Of wil je alle activiteiten bekijken die er bij Bibliotheek Deurne plaatsvinden? Kijk dan op de website van de bibliotheek of vraag er naar in de bieb in het Huis voor de Samenleving aan de Markt in Deurne.

Foto: Bibliotheek Deurne/Melvin Kunst

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen