9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneEigen stamboom ontdekken populairder dan ooit; weekend vol genealogie in Deurne

Eigen stamboom ontdekken populairder dan ooit; weekend vol genealogie in Deurne

Door onder meer het tv-programma Verborgen Verleden is er weer steeds meer interesse voor het ontdekken van de geschiedenis van je eigen familie. In Deurne zijn er dit weekend maar liefst twee bijeenkomsten waarbij genealogie centraal staat. In de bibliotheek vindt zaterdag het Stamboomcafé plaats en zondag wordt de tentoonstelling ‘De stamboom’ geopend bij het heemhuis in Deurne.

Bij de workshop van de Nederlandse Genealogische Vereniging (NVG) in Bibliotheek Deurne leer je hoe je op een doeltreffende manier meer kunt uitvinden over wie je voorouders waren. Ervaren stamboomonderzoekers van de afdeling Kempen- en Peelland van de NVG zijn zaterdag van 10.30 tot 12.30 uur aanwezig om je te laten zien hoe en waar je op internet handig kunt zoeken en hoe je ontdekt wat er misschien nog meer te vinden is over jouw familiegeschiedenis.

Franse tijd
“Ze wijzen je ook de weg naar de notariële aktes en het kadaster. Waar je kunt snuffelen in de originele stukken”, vertelt Monique Vervest van de Nederlandse Genealogische Vereniging. “Als je nog een begin moet maken met het onderzoek, breng dan in ieder geval de gegevens van je ouders en grootouders en eventueel trouwboekjes en bidprentjes mee. Met een beetje geluk ga je naar huis met de namen van jouw voorouders uit de Franse tijd!”

Ook bij de tentoonstelling van Heemkundekring H.N. Ouwerling die zondag om 14.30 uur wordt geopend, krijg je een inkijkje in de genealogie oftewel het stamboomonderzoek van diverse families. De opening van de expositie wordt voorafgegaan door een inleiding door Pieter Koolen en is een eerbetoon aan Anton Vissers†. Hij heeft veel heeft betekend voor de Deurnese heemkundekring als initiatiefnemer en medeoprichter van de werkgroep genealogie.

Het Stamboomcafé vindt plaats op zaterdag 24 februari van 10.30 tot 12.30 uur in Bibliotheek Deurne in het Huis voor de Samenleving aan de Markt in Deurne. De toegang is gratis en lidmaatschap van de bibliotheek is niet noodzakelijk.

De tentoonstelling ‘De stamboom’ start zondag 25 februari om 14.30 uur in het heemhuis aan de Stationsstraat 73 in Deurne. Tot en met 9 juni is de expositie elke dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur te bezichtigen en elke tweede en vierde zondag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.

Foto’s: Nederlandse Genealogische Vereniging/Heemkundekring H.N. Ouwerling

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen