28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneEigenaar loods Helenaveen niet eens met sluiting voor twee jaar

Eigenaar loods Helenaveen niet eens met sluiting voor twee jaar

De brandweer niet heeft aangetoond dat de loods niet brandveilig is en de gemeente zal moet bewijzen dat er arbeidsmigranten wonen in de illegaal gebouwde loods.

Dat stelt de advocaat van de eigenaar van een loods in Helenaveen afgelopen maandag tijdens de behandeling van het bezwaarschrift tegen de sluiting van de loodsHet Peelland Interventie Team heeft bij een controle in juli in een illegaal gebouwde loods in Helenaveen tien arbeidsmigranten aangetroffen. Ook de brandveiligheid zou niet in orde zijn. Die situatie is voor de gemeente reden om de loods voor twee jaar te sluiten maar de eigenaar is het hier niet mee eens en maakt bezwaar tegen die beslissing.

De man geeft aan dat hij en zijn vrouw zelf in de loods wonen omdat hun huis door de storm van 2010 is beschadigd en nog niet is hersteld. Volgens de gemeente zijn er meerdere slaapkamers en er zijn toiletspullen van de arbeidsmigranten aangetroffen. Tijdens de controle verklaren de aanwezige Poolse mensen dat ze de eigenaar wel kennen en dat zij voor een uitzendbureau werken.

De commissie doet over enkele weken uitspraak.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen