11.8 C
Deurne
maandag 26 september 2022
Home- DeurneEind 2023 nieuw zwembad in Deurne

Eind 2023 nieuw zwembad in Deurne

Deurne krijgt een nieuw zwembad dat eind 2023 klaar moet zijn. Voor het zwembad is een bedrag van € 6,8 miljoen gereserveerd. Als het zwembad meer geld gaat kosten, worden deze kosten volgens de gemeente betaald uit zogenoemde cofinanciering met andere partijen.

Het huidige zwembad De Wiemel aan de Molenstraat in Deurne is verouderd. Daarom zijn er plannen ontwikkeld voor renovatie van het bestaande zwembad of de bouw van een compleet nieuw zwembad.

Overleg
Er zijn daarbij op dit moment nog drie opties mogelijk; renovatie van het huidige zwembad, nieuwbouw op dezelfde plek of nieuwbouw op een andere locatie. In het tweede kwartaal van 2021 wordt door de gemeente een keuze gemaakt voor één van de drie scenario’s. De zwemverenigingen zijn voor de gemeente Deurne een belangrijke partij waarmee overleg plaats vindt. Ook met andere organisaties zoals Laco die het huidige zwembad beheert, wordt overleg gevoerd.

2023
De gemeente wil graag in 2022 te starten met de renovatie of nieuwbouw en eind 2023 het nieuwe zwembad opleveren. De planning is afhankelijk van de voortgang van het rondkomen van de financiering en eventueel te volgen procedures.

Mocht het nieuwe of gerenoveerde zwembad later opgeleverd worden dan tot wanneer de huidige afspraken lopen tussen Laco, de gemeente en de zwemverenigingen DZT’62 en Deurnese Watervrienden, dan zal de gemeente in overleg gaan met de zwemverenigingen en Laco voor een passende oplossing.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen