4 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- DeurneOude gymzaal Zeilberg wordt gesloopt in februari

Oude gymzaal Zeilberg wordt gesloopt in februari

De voormalige gymzaal aan de Mariastraat in Deurne-Zeilberg die al een paar jaar niet meer wordt gebruikt, zal in februari van dit jaar worden gesloopt. De gemeente wil op de plek van de oude gymzaal nieuwe woningen bouwen. Hiervoor moet nog wel het bestemmingsplan gewijzigd worden.

Omdat in het oude gebouw op een aantal plekken asbest is verwerkt, zal deze eerst worden verwijderd. Hiermee wordt begonnen op maandag 1 februari. Daarna is de planning dat op woensdag 10 februari wordt gestart met de sloop van het gebouw en de fundering ervan. De werkzaamheden zullen ongeveer drie weken duren. De boom die voor de gymzaal staat en de sirenemast worden niet gesloopt en blijven staan.

Slimme combinatie
Van de 10 miljoen euro die de gemeente heeft gereserveerd voor de Maatschappelijke Voorzieningen in de Buurt gaat 1,5 miljoen euro naar nieuwe beweegvoorzieningen in Zeilberg, Walsberg en Neerkant. Deze worden gerealiseerd in een ‘slimme combinatie’, dat wil zeggen dat de beweegvoorziening samen met een andere voorziening zoals een school of gemeenschapshuis wordt opgezet.

Dit jaar zal de gemeente de voorbereidingen voor de nieuwe beweegvoorziening verder oppakken samen met de betrokken partijen in de Zeilberg.

Foto’s: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen