14.1 C
Deurne
donderdag 21 september 2023
Home- ZeilbergEindelijk weer een echte oude en vertrouwde kermis in de Zeilberg

Eindelijk weer een echte oude en vertrouwde kermis in de Zeilberg

Als je afgelopen dagen over de kermis in de Zeilberg loopt, dan lijkt het alsof het nooit anders is geweest. Toch is het voor het eerst sinds twee jaar dat er weer een normale oude en vertrouwde kermis is in de Zeilberg. Een echt kermisfeest met attracties op het Kerkplein en zonder beperkende coronamaatregelen. Dinsdagavond is het alweer de laatste avond van Zeilberg kermis 2022.

Vorig jaar werd er wel een alternatieve kermis gehouden in de Zeilberg omdat corona al twee keer roet in het eten gooide. Daarop besloten de uitbaters verschillende horecagelegenheden en leden van voetbalclub ZSV om het gemis eind september van vorig jaar in te halen met Zeilberg kermis 2.0 toen de coronaregels versoepeld werden. Hierbij moest je nog wel een QR-code of een negatieve test tonen om binnen te mogen.

‘Enorm naar uitgekeken’
Dat al die coronaregeltjes nu niet nodig zijn, heeft ook z’n invloed op de sfeer. “Het is echt weer als vanouds gezellig”, zegt Mario Martens van De Kroeg in de Zeilberg. “Mensen zijn duidelijk toe aan op stap gaan zonder na te hoeven denken over regels en QR-codes. De stemming is elke dag en avond super. Dat we weer een echte kermis hebben in de Zeilberg dit jaar, is iets waar we allemaal enorm naar hebben uitgekeken.”

De kermis in de Zeilberg komt dinsdagavond alweer ten einde met optredens van Tom & Jerry vanaf 19.00 uur in De Kroeg en bij Café Bright Side staan Bots & Stan en Act of rage op het podium.

DMG-fotograaf Harold van der Burgt maakte een fotoreportage van Zeilberg Kermis.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen