21.6 C
Deurne
dinsdag 23 juli 2024
Home- DeurneEindelijk weer een Peelland Truckrun; ‘Wat kan een file toch mooi zijn’

Eindelijk weer een Peelland Truckrun; ‘Wat kan een file toch mooi zijn’

De deelnemers hebben er lang op moeten wachten maar zondag 12 juni is er eindelijk weer een Peelland Truckrun. Het zal voor de 32ste keer zijn dat KansPlus Asten Someren Deurne en stichting GeJeJong De Wik uit Deurne de tocht houden. Naar verwachting zullen er tussen de 150 tot 200 deelnemers zijn bij de rit.

De Truckrun is bedoeld om mensen met een beperking als passagier in een truck mee te laten genieten van het gevoel om in een grote vrachtauto door de regio Deurne, Asten, Someren en Bakel te rijden. “Het wordt weer een prachtig evenement”, verzekert bestuurslid Maico Meyer KansPlus Asten Someren Deurne: “Bij deze optocht van trucks met in de cabines de glunderende gezichten van de deelnemers met een beperking zie je hoe mooi een file kan zijn. Langs de route staan veel toeschouwers die het konvooi al staan op te wachten of afkomen op het geluid van de hoorns.”

Konvooi
De 54 kilometer lange rit duurt ongeveer drie en een half uur en gaat door Deurne, Vlierden, Ommel, Asten, Someren, Liessel, Milheeze en Bakel. Er wordt om 11.00 uur gestart bij Spuiterij Munsters aan de Daalder 7 in Deurne. De deelnemende vrachtwagens en hun bijrijders zijn al wat eerder aanwezig, vertelt Meyer van de organisatie: “De trucks komen zondag al voor 9.30 uur bij elkaar op het industrieterrein om het konvooi te formeren. De passagiers met een beperking krijgen tussen 9.45 en 10.15 uur na inschrijving het traditionele vaantje als herinnering aan deze Peelland Truckrun.”

‘Paleisje op wielen’
Hierna kunnen de deelnemers een truck opzoeken. “Wie wil, wordt met een taxi naar een truck gebracht. Voor de deelnemers die niet zelfstandig kunnen instappen, hebben we de mogelijkheid om die bijrijder via de laadklep van een aanhanger in de cabine van ‘het paleisje op wielen’ te tillen”, legt Maico Meyer uit.

Spuiterij Munsters
De route loopt vanaf het industrieterrein in Deurne via Vlierden en Ommel naar Asten. Het konvooi gaat daarna door richting Someren. Vervolgens rijden de wagens richting Heeze tot de afslag linksaf de Vaarselstraat in en wordt koers gezet richting Someren. Hierna keert het konvooi terug naar Asten om vervolgens door te rijden naar Liessel. Daarna gaat de rit door naar Deurne waar de stoet een lus naar Bakel maakt om uiteindelijk rond 14.30 uur weer terug te keren bij Spuiterij Munsters in Deurne.

Motorrijders
Het konvooi wordt begeleid door motorrijders die het verkeer in goede banen leiden, zodat er zo weinig mogelijk overlast ontstaat voor de overige verkeersdeelnemers. De E.H.B.O. uit Someren is ook aanwezig om indien nodig medische assistentie te verlenen.

Miniatuurvrachtwagens
In de loods van Spuiterij Munsters is voor vertrek en na afloop ook van alles te doen. Er is muziek, er kan iets gedronken worden en er staat een springkussen. Daarnaast kun je er miniatuurvrachtwagens bewonderen die bij een demonstratie zullen rijden op een parcours dat is uitgezet bij Spuiterij Munsters.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen