17.6 C
Deurne
donderdag 13 juni 2024
Home- DeurneHele zondagmiddag terug naar de jaren ’70 en ’80 met Platenrijk op...

Hele zondagmiddag terug naar de jaren ’70 en ’80 met Platenrijk op DMG Radio

Bij DMG zijn er vanaf dit weekend een aantal nieuwe radioprogramma’s op de zaterdag die gisteren hun première beleefden, daarnaast zijn er enkele wisselingen van de wacht op zondag. Het muziekprogramma Het Platenrijk gaat daarbij dubbel zolang duren als voorheen. Voortaan brengen Rick van de Vondervoort en Eric Welten samen de vier uur durende radioshow.

Het programma is nu elke zondagmiddag te horen op DMG Radio van 13.00 tot 17.00 uur. Van de Vondervoort neemt de eerste twee uur voor zijn rekening en Welten de laatste twee uur. “Het Platenrijk is hiermee de ideale soundtrack voor wat je ook aan het doen bent op de zondagmiddag. Samen met Rick neem ik je mee terug naar de sfeer van de jaren ’70 en ’80. Dat doen we natuurlijk met muziek maar ook door terug te kijken naar wat er in de regio Deurne in die jaren gebeurde met behulp van de DMG Tijdmachine”, vertelt Eric Welten.

Radio Rodeo
Nieuw in Het Platenrijk is Rick’s Radio Rodeo. “Dat is iets wat ontstaan is nadat ik een tijdelijk programma op DMG had met diezelfde naam. Daarin draaiden we alleen maar muziek die was aangevraagd door de luisteraars. Dat idee hebben we nu voortgezet in een onderdeel waarbij de luisteraar drie platen kan aanvragen uit één jaar en die draai ik dan. Dat kunnen bijvoorbeeld nummers zijn uit het jaar dat iemand getrouwd is of van de middelbare school ging of een jaar met een andere dierbare herinnering”, legt Van de Vondervoort uit.

Guilty pleasure
Ook draaien de twee DMG-dj’s soms een plaat die ze De Zondagse Zonde noemen. “Dat doen we zo nu en dan ergens in de vier uur met een plaat die eigenlijk heel fout is maar toch wel heel leuk is om weer eens te horen. Een muzikale ‘guilty pleasure’ min of meer”, zegt Welten.

Het Platenrijk is elke zondag van 13.00 tot 17.00 uur op DMG Radio te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en overal online via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen