12.8 C
Deurne
dinsdag 28 juni 2022
Home- DeurneEindelijk weer kermis in Deurne met dit jaar primeur van nieuwe attractie...

Eindelijk weer kermis in Deurne met dit jaar primeur van nieuwe attractie Race-o-Rama

Bijna drie jaar heeft het door corona geduurd voor er weer een kermis in Deurne is maar vanaf vrijdag 17 juni zijn er eindelijk weer vijf dagen lang vol vertier in het centrum van Deurne. Dit jaar heeft de Deurnese kermis ook een primeur; de kinderattractie Race-o-Rama komt net uit de fabriek en staat komend weekend al in Deurne.

Naast de hagelnieuwe attractie zijn dit jaar ook de Breakdance, X-Factory, Turbo Polyp, Speed Booster en spectaculaire Reactor van de partij. Ook kun je geluk weer beproeven bij de kamelenrace, grijpkramen, schietsalon en skeeball en voor de kinderen zijn er onder meer de draaimolen, mini-zweefmolen en trampolines. Daarnaast staan er ruim tien eetkramen verspreid over de kermis opgesteld.

Enorm gemist
“Wat hebben we lang moeten wachten, maar we gaan het vijf dagen lang dubbel en dwars inhalen”, zegt Niels van Vroonhoven van de kermisorganisatie. Hij is blij dat de kermis in Deurne eindelijk weer kan plaatsvinden: “Niet alleen voor het publiek dat de vijf dagen kermis enorm heeft gemist maar ook voor de kermisexploitanten. Die hebben hier en daar misschien een paar kermissen kunnen draaien maar voor de rest heeft het ook voor hen veel te lang stilgelegen.”

Kermis Radio
In de bijna drie jaar van afwezigheid van de kermis heeft DMG Radio in samenwerking met de organisatie de kermis bij de mensen thuisgebracht bij gebrek aan een echte kermis. “We zijn heel blij dat DMG dit heeft willen doen want op die manier konden we het kermisgevoel bij de mensen wel warm houden voor betere tijden. Nu dat er weer een echte kermis kan plaatsvinden, willen we eigenlijk gewoon doorgaan met Kermis Radio. Het is een mooie toevoeging aan een prachtig feest dus dat houden we er gewoon in”, vertelt Van Vroonhoven.

DMG doopt zaterdag 18 juni de radiozender van 14.00 tot 18.00 uur om in Kermis Radio. Dan wordt vier uur lang de typische kermismuziek gedraaid en zijn er speciale kermisprijzen te winnen met de Kermis Kwis. Ook gaat één van de programmamakers een aantal attracties live in de radio-uitzending testen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen