3.3 C
Deurne
vrijdag 2 december 2022
Home- Deurne Leerlingen Prodas-scholen hebben eigen tv-journaal; 'Ze maken het echt helemaal zelf'

[VIDEO] Leerlingen Prodas-scholen hebben eigen tv-journaal; ‘Ze maken het echt helemaal zelf’

Wie heeft er als kind nou niet ooit van gedroomd om de meneer of mevrouw van het tv-journaal te zijn en misschien wel gespeeld alsof? Voor de leerlingen van de verschillende Prodas-scholen in de regio Deurne, Asten en Someren is het gewoon werkelijkheid; een eigen tv-programma dat elke maand het laatste nieuws voor en door kinderen brengt.

Zaterdagochtend was Jim, die op basisschool de Aventurijn zit samen met Sarah Snep van Prodas te gast bij DMG Radio om meer te vertellen over Kids Flits. “Presenteren, interviewen, monteren, de voice over, de kinderen maken het echt helemaal zelf. Ook het zoeken naar interessante onderwerpen en het afnemen van de interviews wordt door de leerlingen gedaan”, vertelt Snep.

Tekst gaat verder onder de video.

Kinderraad
Het idee om de kinderen een maandelijks journaal te laten maken ontstond na een samenwerking tussen DMG en Prodas. “Dat is ondertussen uitgegroeid tot een geslaagd project waarbij de leerlingen op een laagdrempelige manier kennismaken met verschillende aspecten van media en ze in aanraking komen met allerlei dingen die spelen op de scholen maar ook in de samenleving”, legt Sarah Snep uit. Leerling Jim vertelt dat hij bijvoorbeeld voor een project van de Kinderraad van Prodas is gaan kijken bij de Kledingbank in Deurne en dat de reportage daarvan ook was te zien in Kids Flits.

Very Interessante Persoon
Snep van Prodas geeft aan dat de bedoeling is om Kids Flits ook komende tijd voort te zetten: “We hebben er nu vier afleveringen op zitten en de vijfde komt eind deze maand. Daarna houden we even een zomerstop maar in het nieuwe schooljaar gaan we natuurlijk weer door met interessante weetjes, nieuwsreportages en elke maand ook de Very Interessante Persoon.” Alle afleveringen kun je bekijken via de websites van DMG, Siris en de Prodas-scholen.

Beluister hieronder het radio-interview met Jim en Sarah op DMG Radio.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen