14.7 C
zondag 28 april 2024
Home- ZeilbergEindelijk weer winst voor ZSV; Zeilbergse ploeg pakt drie punten tegen FC...

Eindelijk weer winst voor ZSV; Zeilbergse ploeg pakt drie punten tegen FC Eindhoven/av (3-0)

Onder af en toe erbarmelijke weersomstandigheden werkten ZSV en FC Eindhoven/av hun duel zondagmiddag af op Sportpark De Kranenmortel. De geelzwarten waren duidelijk de betere, al moesten ze het een half uur met een man minder doen. Mathieu van de Mortel pakte namelijk binnen een kort tijdsbestek twee gele kaarten. Dat ondertal zat een overwinning echter niet in de weg en de eindstand van 3-0 was dan ook dik verdiend.

Wedstrijdverslag door Martien van Rijt

Voorafgaand aan het duel werd een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van Wim van der Leegte, een sponsor van Eindhoven. Eenmaal bezig waren de gasten de eersten die gevaarlijke waren. Een voorzet werd echter niet voldoende getoucheerd.

Elleboog
Even later was Davy Althuizen gevaarlijk met een vrije trap. Zijn bal werd lichtjes geraakt en hobbelde langs de paal tot hoekschop. Ook die was gevaarlijk, maar niet raak. Na tien minuten pakte Tim van der Steijn geel, nadat hij in een duel zijn elleboog wat teveel gebruikt had. Na een kwartier liet de prima spelende Jordi van der Heijden een pegel los, maar net van te grote afstand.

Mooi doelpunt
De thuisploeg was, ook gesteund door de stevige wind, de bovenliggende partij en na ruim twintig minuten was het doelpunt waarop gewacht werd, daar. Een voorzetje werd door Koen Kuunders bij de eerste paal, achter zijn standbeen langs, met de hak binnengetikt. Een mooi doelpunt! Even na het half uur werd Luc Matheij op een idiote manier onderuit geschoffeld. Deze overtreding werd echter met een vermanend vingertje afgedaan door de niet altijd even consequent fluitende scheidsrechter.

Met nog vijf minuten te spelen in de eerste helft, was er een prima balverovering door Jordi van der Heijden op het middenveld. Zijn pass was op maat op Davy Althuizen die direct op doel schoot. De Eindhovense doelman wist het leer uit de korte hoek te ranselen. Zo werd de rust met een 1-0 stand bereikt.

Opnieuw geel
Tien minuten na rust was het weer Jordi van der Heijden die de bal veroverde op het middenveld en vervolgens Tim van der Steijn goed aanspeelde. Die rukte op langs de lijn en gaf hard voor. Nog voordat Koen Kuunders bij de tweede paal de bal binnen kon werken, deed een Eindhovense verdediger dat: 2-0.

Een minuut later kreeg Mathieu van de Mortel wel heel makkelijk geel voorgehouden, maar dat was wel een kaart met gevolgen! Na ruim een uur spelen kreeg hij namelijk opnieuw geel en dit keer was dat niet meer dan terecht. Met een domme overtreding op het middenveld maakte hij dat de scheidsrechter niet anders kon. Met twee handen hing hij aan zijn tegenstander, totdat die wel naar het gras moest.

Overdreven
Om voorin met snelheid nog gevaar te kunnen stichten, werd Stan van Helmond gebracht voor Tim van der Steijn. Hij stond nog geen vijf minuten binnen de lijnen of hij had ook al een kaart te pakken. De scheidsrechter vond dat de ZSV’er niet snel genoeg afstand nam bij een vrije trap. Ook wat overdreven, maar hij werd gegeven.

De gasten deden wat ze konden om de aansluitingstreffer te maken, maar het overtal werd slecht uitgespeeld. Met nog een kwartier op de klok werd het wel gevaarlijk, maar met vereende krachten werd dat gevaar gekeerd. ZSV probeerde met snelle uitvallen ook gevaarlijk te zijn en dat lukte enkele malen.

Scherpe counter
Met nog twee minuten op de klok, leek Stan van Helmond de marge te vergroten, maar zijn inzet vanuit een steeds moeilijker wordende hoek, ging voorlangs. Een minuut later werd door de gasten vanuit een hoekschop op de lat gekopt, maar het slotakkoord was toch weer voor ZSV. Uit een ouderwets, scherp uitgevoerde counter was het Stan van Helmond die de 3-0 binnen kon werken. Direct na de aftrap volgde het eindsignaal, waardoor ZSV eindelijk weer eens drie punten bij kon schrijven.