15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneBBB en FVD grote winnaars bij scholierenverkiezingen Peellandcollege

BBB en FVD grote winnaars bij scholierenverkiezingen Peellandcollege

Als het aan de bovenbouwleerlingen van het Peellandcollege ligt, worden BBB, FVD en GL/PvdA de grootste partijen bij de verkiezingen. De echte Tweede Kamerverkiezingen vinden pas komende woensdag plaats, maar afgelopen weken hebben de leerlingen in Deurne al meegedaan met de landelijke Scholierenverkiezingen.

Bij het Peellandcollege werd BBB met 54 stemmen veruit de grootste partij, gevolgd door FVD met 48 stemmen en GL/PvdA met 34 stemmen. Bij de scholieren belandde de VVD op de vierde plek met 32 stemmen en de PVV met 29 stemmen op de vijfde plaats. Enige andere partij die nog enigszins scoorde onder de jongeren was D66, die het met 26 stemmen moest doen.

Pieter Omtzigt
Opvallend in de resultaten van de scholierenverkiezingen in Deurne is dat de bovenbouwleerlingen van het Peellandcollege weinig zien in het nieuwe NSC van Pieter Omtzigt. Die partij kon rekenen op slechts 4 stemmen bij de scholieren, terwijl NSC in de laatste peilingen van Ipsos als op één na grootste partij uit de bus komt, na de VVD en vlak voor GL/PvdA.

De school meldt dat het enthousiasme onder de leerlingen over het onderwerp politiek groot is. Het opkomstpercentage lag op 77%. De landelijke uitslag van de scholierenverkiezingen wordt dinsdag bekendgemaakt.

Foto: archief DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen