11.6 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- VlierdenEindelijk zien wat er achter de poort ligt van privébegraafplaats familie Wiegersma

Eindelijk zien wat er achter de poort ligt van privébegraafplaats familie Wiegersma

VIDEO – Normaal kom je op zondag aan de rand van Vlierden op de Rijntjesdijk wel wat wandelaars en fietsers tegen maar vanmiddag was het een stuk drukker op de zandweg. Tientallen mensen kwamen zondag 12 september af op de openstelling van de privébegraafplaats van de familie Wiegersma. Ook waren een aantal leden van de familie vanmiddag aanwezig waaronder Nick en Petronella (zoon en dochter van Sjoerd Wiegersma) en Alja (dochter van Pieter Wiegersma).

Van 13.00 tot 16.00 uur konden geïnteresseerden een kijkje nemen op het door een gracht omgeven ‘eilandje’ van de bekende Deurnese familie. Beheerder van de begraafplaats, Leon Berkers: “In 2015 is gestart met de publieke openstellingen en ook deze keer was het een groot succes. Mensen vinden het fascinerend om nu eindelijk eens te kunnen zien wat er achter de grote smeedijzeren poort ligt. Ook zijn er nog steeds veel mensen die niet eens weten dat het bestaat.”

Bekijk hieronder de videreportage over de privébegraafplaats in Vlierden.


De familie Wiegersma heeft de beheerders toestemming gegeven om de begraafplaats een paar keer per jaar voor het publiek te openen in samenwerking met VVV Deurne, Brabants Landschap en museum De Wieger. Omdat de begraafplaats is omringd door een gracht lijkt het een klein eilandje verborgen in de omringende natuur. Midden in het bos ligt een kleine vijver en er zijn verschillende graven van de familie Wiegersma te vinden.

Sinds 2014 is de monumentale begraafplaats in beheer bij het Brabants Landschap. Begin 2021 is het beheer overgenomen door Leon Berkers uit Deurne.

Foto/Video: Ivan van Oosterhout

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen