18.6 C
Deurne
donderdag 20 juni 2024
Home- DeurneSchaalmodel World Trade Center van Deurnese Daan kwijt

Schaalmodel World Trade Center van Deurnese Daan kwijt

Zijn schaalmodel van het World Trade Center had precies twintig jaar na de aanslagen van 11 september 2001 in New York moeten staan. Maar het liep allemaal anders. Waar het bouwwerk nu is, weet Daan van der Steijn uit Deurne niet. “Een organisatie heeft het uit een museum gehaald en ze willen niet zeggen waar het schaalmodel nu is”, vertelt hij in Ramon On Air op DMG radio.

Door corona ging er een streep door het tentoonstellen van Daans bouwwerk in New York. “De organisatie had zelf al een andere permanente plek gezocht. Het was dan de bedoeling dat ik het ding af zou staan, maar daar kon ik natuurlijk niet mee akkoord gaan. Dat vond men niet zo leuk.”

Advocaat
Waar de organisatie het schaalmodel van de Twin Towers nu heeft ondergebracht, weet Daan niet. “Ik probeer mijn werk nu met behulp van een advocaat terug te krijgen. Er hebben zich ook al verschillende Amerikanen gemeld die het ook terug willen vinden.” Volgens Daan gaat dat proces de goede kant op. “Hopelijk hebben we het World Trade Center binnen een paar dagen terug.”

Naar Amerika
Het schaalmodel werd in november 2020 per boot naar Amerika gebracht. Sinds januari van dit jaar is het kunstwerk op ruim twintig plekken in het land te zien geweest. “Onder meer in musea, winkelcentra en bij een aantal grote middelbare scholen.”

Garage
Daarvoor was het World Trade Center in Nederland onder meer te zien in Amsterdam, Rotterdam en het gemeentehuis van Deurne. Drie en een half jaar was Daan er in de garage van zijn ouders mee bezig om de Twin Towers en het eromheen liggende WTC-complex op schaal na te bouwen.

Foto: Archief DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen