16.5 C
Deurne
woensdag 29 maart 2023
Home- DeurneEindexamenexpositie Willibrordgymnasium Deurne in 'De Wieger'

Eindexamenexpositie Willibrordgymnasium Deurne in ‘De Wieger’

Van 11 tot en met 20 maart 2022 kan je in de ateliers van ‘De Wieger Deurne’ de eindexamenexpositie bezoeken van twaalf zesdeklassers van het Willibrord Gymnasium te zien. Zij nodigen je uit voor een exclusief inkijkje in hun afstuderen, waarbij de kunstklas je meeneemt door theorie, proces en eindwerk.

In het vierde leerjaar kunnen leerlingen van het Willibrord Gymnasium kiezen voor het vak Kunst. Drie jaar lang één uur theorie en twee uren praktijk per week over en in een zestal kunststromingen: de hofcultuur, romantiek en realisme, modernisme, massacultuur, abstractie en paperportraits.

Kunstlessen
De afgelopen drie jaren zaten vol met afwisseling bij de kunstlessen: de ene helft online, de andere in het lokaal. Mede hierdoor viel het proces in scherven en werden de leerlingen meer dan ooit creatief uitgedaagd. Achteraf bleek dit een kans om te experimenteren met nieuwe materialen en stijlen. En nu zijn ze trots om hun werken geïnspireerd door verschillende kunstperiodes te presenteren: van de meesters uit de romantiek tot de massacultuur, die ironisch in lockdown moesten worden gemaakt.

Tentoonstelling
Benieuwd hoe zij dit hebben aangepakt? De tentoonstelling ‘Scherven brengen geluk?’ is van vrijdag 11 tot en met zondag 20 maart 2022 te zien tijdens openingstijden in De Wieger Deurne.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen