18.2 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneEindspektakel Scoor een Boek; basisschoolleerlingen uit regio lezen zoveel mogelijk boeken in...

Eindspektakel Scoor een Boek; basisschoolleerlingen uit regio lezen zoveel mogelijk boeken in 10 weken

Ruim 1.000 leerlingen uit groep 5 en 6 van 22 basisscholen uit Deurne, Helmond, Asten en Someren lazen de afgelopen tien weken zoveel mogelijk boeken in de klas en thuis bij de actie Scoor een Boek. Op dinsdag 11 april klinkt in het Helmondse GS Staalwerken Stadion het eindsignaal als afsluiting van het leesproject waarbij alle kinderen bij elkaar komen en er bekend wordt gemaakt hoeveel boeken er in totaal zijn gelezen.

Het is voor de derde keer dat bibliotheek Helmond-Peel en voetbalclub Helmond Sport samen hun kracht inzetten voor Scoor een Boek, dat bedoeld is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 van scholen uit de regio te stimuleren om met plezier te blijven lezen.

Potje voetbal
Een aantal spelers van Helmond Sport kwam voor de actie vorige maand ook naar de bibliotheek in Deurne. Daar daagden de spelers kinderen uit voor een potje voetbal en lazen ze voor uit sportieve boeken. Ook konden de jonge fans met hun idolen op de foto en konden ze vragen stellen aan de spelers.

Bootcamp
Bij de afsluiting van Scoor een Boek zijn er naast de bekendmaking van het aantal gelezen boeken ook verschillende sportieve activiteiten voor de kinderen zoals een bootcamp, dansworkshop en een quiz. Cabaretier Leon van der Zanden zal het evenement presenteren en de kinderen uit Deurne, Helmond, Asten en Someren verwelkomen. Het eindspektakel vindt plaats op dinsdag 11 april in het GS Staalwerken Stadion op Sportpark de Braak in Helmond en duurt van 9.30 tot 11.00 uur.

Foto: bibliotheek Helmond-Peel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen