9.4 C
Deurne
vrijdag 3 februari 2023
Home- DeurneElektrisch busbouwer Ebusco bereikt vijfjarige internationale raamovereenkomst

Elektrisch busbouwer Ebusco bereikt vijfjarige internationale raamovereenkomst

Ebusco, pionier in de ontwikkeling van elektrische bussen en laadsystemen, kondigt aan dat het een vijfjarige internationale raamovereenkomst met Transdev heeft verkregen voor de levering van elektrische bussen. Met deze overeenkomst komt Ebusco in aanmerking als een eerste leverancier van Transdev in Frankrijk, Duitsland en Nederland.

In deze landen zal Ebusco, als één van slechts een beperkt aantal geselecteerde fabrikanten van elektrische bussen, kunnen meedingen naar Transdev-orders. Ebusco heeft al twee eerste offerteaanvragen ontvangen onder de overeenkomst. De overeenkomst kan later dit jaar worden uitgebreid naar andere Europese landen.

De Ebusco 3.0
Transdev is een van de grootste openbaarvervoerbedrijven in Europa, met een vloot van meer dan 10.500 bussen in Frankrijk, Duitsland en Nederland, die zich voortdurend inzet voor de transitie naar emissievrij vervoer. Ebusco zal gaan bijdragen aan de inzet van schone, betrouwbare en innovatieve oplossingen. Peter Bijvelds, CEO van Ebusco licht toe: “We zijn verheugd om één van de belangrijkste internationale partners van Transdev te worden. We delen de commitment om de transitie naar emissievrij openbaar vervoer te versnellen, een terrein waarop Transdev leidend is in de industrie. Na al meer dan 170 bussen aan Transdev te hebben geleverd, is deze internationale raamovereenkomst een duidelijke erkenning voor Ebusco. Gezien de omvang van de vloot van Transdev, maar vooral haar inzet voor schone transportoplossingen, biedt deze overeenkomst grote kansen voor Ebusco. We kijken ernaar uit om onze succesvolle samenwerking verder uit te bouwen.”

Succesvol
De toekenning van de internationale raamovereenkomst is een erkenning van de samenwerking tussen Transdev en Ebusco. In 2019 bestelde Transdev 156 Ebusco bussen voor de regio Amsterdam, Schiphol en de binnenstad van Haarlem, die worden geëxploiteerd onder de naam Connexxion. Dit was de grootste order voor elektrische bussen ooit in Europa. De laatste bussen onder deze order worden momenteel geleverd. Ook in andere Europese landen heeft Ebusco geleverd aan Transdev, waaronder dertien elektrische bussen in Frankfurt en Duitsland. Verder heeft Ebusco vorige maand een order ontvangen voor 39 Ebusco 3.0 bussen, voor stads- en streekvervoer in de regio Gooi en Vecht van Transdev Nederland, die in 2022 geleverd zullen worden. In totaal heeft Transdev tot nu toe 224 Ebusco bussen besteld.

Foto – Ebusco

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen