27.8 C
Deurne
donderdag 18 juli 2024
Home- DeurneElektrische auto opladen tijdens boodschappen doen; snellader bij Jumbo aan Schelde in...

Elektrische auto opladen tijdens boodschappen doen; snellader bij Jumbo aan Schelde in Deurne

Klanten van de Jumbo aan de Schelde in Deurne kunnen voortaan hun elektrische voertuigen opladen bij een snellader op het parkeerterrein bij de supermarkt. Jumbo wil een groot deel van haar winkels in Nederland en België voorzien van oplaadpunten.

Het filiaal in Deurne is één van de eerste supermarkten die is uitgerust met een laadpaal. Aan de Schelde zijn twee parkeervakken gereserveerd voor elektrische voertuigen. De stroom voor de laders wordt duurzaam opgewekt en komt volledig uit Nederlandse zonne-energie.

Snel opladen
“Steeds meer van onze klanten hebben een elektrische auto. Terwijl zij hun boodschappen doen, kunnen zij hun auto eenvoudig en snel opladen bij een van onze laadstations”, zegt directeur Sales & Operations Anrico Maat van Jumbo Supermarkten. “We werken er hard aan om de CO2-uitstoot van onze winkels te verminderen en tegelijkertijd willen we onze klanten helpen om ook hun eigen uitstoot te verminderen.”

Extra-punten
Bij elke laadsessie ontvangen klanten 25 Jumbo Extra-punten. Deze zijn in te wisselen voor gratis boodschappen, kortingen op abonnementen en dagtochten. De oplaadtijd is gelijk aan de gemiddelde tijd die klanten in de winkel doorbrengen. Hierdoor is volgens Jumbo de auto in veel gevallen volledig opgeladen als de boodschappen gedaan zijn.

PowerGo installeert de snelladers voor Jumbo door heel Nederland en België. “We zijn trots dat de eerste Jumbo-locaties nu operationeel zijn en we kijken ernaar uit om onze samenwerking met Jumbo verder uit te bouwen”, zegt Chief Technology Officer Ivo van Dam van PowerGo.

Foto: DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen