26.1 C
Deurne
donderdag 18 augustus 2022
Home- St. JozefparochieElektrische duofiets in gebruik genomen bij Hofke van Marijke in Deurne

Elektrische duofiets in gebruik genomen bij Hofke van Marijke in Deurne

Bij het Hofke van Marijke in Deurne is woensdagmiddag rond 16.30 uur de elektrische duofiets officieel in gebruik genomen. De fiets kan door iedereen gratis worden gebruikt en via de website van het Hofke gereserveerd worden.

Initiatiefnemers Marco en Annelies van Cuijk uit Deurne vinden dat iedereen moet kunnen ervaren hoe het is om te fietsen. Want fietsen is gezond maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daar proberen ze nu met behulp van de elektrische duofiets verandering in te brengen.

Eierverkoop
Samen met wethouder Helm Verhees en voorzitter Farley Zuidema van het Hofke van Marijke werd de fiets woensdag onthuld door Marco en Annelies. De duofiets is bekostigd met de eierverkoop op de Ferdinand Bolstraat 48 in Deurne en ook een aantal sponsoren hebben een duit in het zakje gedaan.

Voor iedereen
De twee initiatiefnemers zijn enthousiast over de komst van de fiets: “Fietsen zou voor iedereen bereikbaar moeten zijn. Met een duofiets kunnen veel mensen fietsen die dat anders niet zouden kunnen.“ De duofiets komt te staan bij het Hofke van Marijke aan de Rembrandt van Rijnstraat 5 in de St. Jozefparochie en medewerkers van het Hofke zorgen voor het laden van de accu.

Reserveren
Mensen die de fiets willen reserveren kunnen kiezen uit drie verschillende tijdblokken waarin ze de fiets kunnen gebruiken. Reserveren is mogelijk van 9.00 tot 12.00 uur, van 14.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 22.00 uur. Meer informatie en het reserveringsformulier vind je op http://www.hofkevanmarijke.nl/duo-fiets-voor-de-hele-wijk/

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen