4.6 C
Deurne
zaterdag 24 februari 2024
Home- DeurneLeerlingen Peellandcollege zamelen met sponsorloop 8.300 euro in voor Usherstichting

Leerlingen Peellandcollege zamelen met sponsorloop 8.300 euro in voor Usherstichting

Met een sponsorloop en andere initiatieven van leerlingen van het Peellandcollege is 8.300 euro ingezameld voor de Usherstichting. Wat voor gevolgen het nare syndroom van Usher heeft, zien leerlingen op het Peellandcollege van dichtbij aan hun medeleerling die aan de ziekte lijdt. Daarom steunen de leerlingen met het ingezamelde bedrag de stichting die onderzoek doet naar behandeling van deze ziekte.

Naast de sponsorloop werd er ook geld opgehaald met de verkoop van ijsjes, baksels, zelfgemaakte milkshakes en het inzamelen van statiegeldflessen. Dertig leerlingen die een vergoeding kregen voor het begeleiden van het ‘Spel Zonder Grenzen’ in Asten, hebben het geld dat ze daarmee verdienden ook bijgedragen aan de inzamelingsactie.

Beter horen en zien
De leerlingen van het Peelland College hebben goede hoop dat hun medeleerling straks implantaten kan krijgen waardoor horen enigszins mogelijk blijft. Met de sponsoractie hopen ze dat deze leerling, maar ook andere leerlingen weer kansen krijgen op beter horen en zien.

Trots
De leiding van het Peellandcollege is trots op de leerlingen: “Werkelijk iedereen heeft zich ingezet. Een mooie prestatie voor het goede doel.” Op het Peellandcollege stond de hele week van 27 juni tot en met 1 juli in het teken van de sponsoractie. Wethouder Onderwijs en oud-leerling van het Peellandcollege, Willy van den Berg draagt de actie een warm hart toe: “Ik vind het fantastisch dat de leerlingen via allerlei acties en een sponsorloop geld inzamelen voor de Usher Stichting.”

De ziekte van Usher is een zeldzame erfelijke aandoening waarbij kinderen doof of slechthorend geboren worden en naast nachtblindheid ook een progressief verlies van zicht ervaren. Er zijn mensen met Ushersyndroom die uiteindelijk doof én blind worden.

Foto: Peellandcollege

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen