4.3 C
Deurne
woensdag 7 december 2022
Home- DeurneElke zaterdag speciale uitzending over coronacrisis op DMG Radio

Elke zaterdag speciale uitzending over coronacrisis op DMG Radio

De eerste uitzending rond het coronavirus op DMG Radio werd afgelopen zaterdag 21 maart massaal beluisterd. Omdat er duidelijk een grote behoefte blijkt te zijn aan informatie over de situatie in de regio Deurne, hebben de medewerkers van de radiozender besloten om de thema-uitzending ‘In de greep van corona’ voorlopig elke zaterdag uit te zenden van 9.00 tot 18.00 uur.

In het radioprogramma krijgt de luisteraar tips te horen over hoe je het beste om kunt gaan met het virus, maar ook interviews met mensen uit de zorg, ondernemers en clubs of verenigingen die initiatieven zijn gestart om hulpbehoevenden te helpen. DMG-presentator Tim van der Weerden vertelt: “Het is mooi om te zien dat mensen in een moeilijke tijd elkaar helpen. Dat soort initiatieven verdienen aandacht en wij kunnen daar als DMG een handje aan mee helpen. Luisteraars weten nog lang niet van alle acties die op poten zijn gezet en je ziet dat als wij er aandacht aan besteden, er meteen meer mensen aan mee willen werken.”

Hartverwarmend

Naast de interviews en adviezen kunnen er in de thema-uitzending ook boodschappen en verzoekplaten worden doorgegeven voor bijvoorbeeld opa’s en oma’s die nu noodgedwongen geen bezoek mogen ontvangen. Ook een speciaal liedje opdragen aan alle mensen die werkzaam zijn in de vitale beroepsgroepen kan de hele zaterdag via 0493-745020 of via Whatsapp op 06-1 66 55 77 3. “Afgelopen zaterdag kwamen er veel leuke en aandoenlijke reacties bij ons binnen. Er belde bijvoorbeeld een meisje dat graag een plaat wilde aanvragen van Og3ne voor haar oma omdat die jarig was en omdat ze nu niet bij haar op bezoek kon. Het is echt hartverwarmend om te zien dat iedereen met elkaar meeleeft in deze moeilijke tijd. Muziek kan dan een verbindende en troostvolle rol spelen. Dat is ook wat we bij DMG Radio willen bereiken met deze speciale uitzendingen”, vertelt Ramon van Hoek die tussen 12.00 en 15.00 uur ‘In de greep van corona’ presenteert.

Even wennen

“Natuurlijk houden wij ook rekening met onze eigen veiligheid”, zegt Ivan van Oosterhout die ook een deel van de uitzending rond de coronacrisis presenteert. Hij legt uit: “Alle interviews doen we nu telefonisch, normaal nodigen we de gasten in de studio uit maar dat kan gezien de situatie helaas op dit moment niet. We houden het aantal medewerkers dat in de studio mag komen ook beperkt tot de drie presentatoren. Alle medewerkers die op de achtergrond meehelpen aan het radioprogramma doen dat van thuis uit. Het is even wennen maar ook met collega’s op afstand kunnen we er een waardevol programma van maken. Dat bleek afgelopen week wel, het aantal luisteraars lag de hele dag wel drie keer zo hoog als normaal. Mooi om te zien dat wij als lokale radiozender op die manier gewaardeerd worden en een rol kunnen spelen bij de informatievoorziening in de regio. Hopelijk kunnen we snel weer uitzendingen maken waarin we over leukere dingen kunnen berichten dan de huidige situatie met het coronavirus.”

Programmering ‘In de greep van corona’:
9:00 – 12:00    Ivan van Oosterhout
12:00 – 15:00  Ramon van Hoek
15:00 – 18:00  Tim van der Weerden

De thema-uitzending ‘In de greep van corona’ is elke zaterdag te beluisteren via DMG Radio in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo 94.4. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen