1.6 C
Deurne
vrijdag 9 december 2022
Home- DeurneEuropese titel voor Deurnenaar

Europese titel voor Deurnenaar

Deurne is een Europees kampioen rijker. In het Italiaanse Maggiora werd de 19-jarige Bart van der Putten vandaag kampioen in de FIA Autocross JuniorBuggy.

Bart wist in de halve finale de eerste, tweede en derde manche te winnen. Het kon bijna niet anders dan dat hij ook in de finale zou uitblinken, en zo ging het. Met een tijd van 17,40 minuten werd de Deurnese Europees kampioen in zijn klasse.

Barts 21-jarige zus Chantal kwam vandaag ook uit op het EK. Zij werd tweede in de eerste manche, eerste in de daaropvolgende manche en -dankzij een gebroken tussenas- tiende in de laatste manche. In de halve finale eindige ze op een zesde plaats. Dit kwam door een crash aan de start die haar schuin tegen de wand liet belanden. Pijnlijk in meerdere opzichten want de eerste vijf gingen door naar de finale. Chantal viste dus nét achter het net. Ze mag dan geen finaleplek bemachtigd hebben, ze heeft zeker niet onverdienstelijk gereden. Ondanks haar pech had ze genoeg punten behaald om derde van het toernooi te worden. Team van der Putten kan terugkijken op een zeer geslaagd EK 2019.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen