1.6 C
Deurne
donderdag 8 december 2022
Home- WalsbergEx-gedetineerden op Deurnese zorgboerderij zorgen voor onrust

Ex-gedetineerden op Deurnese zorgboerderij zorgen voor onrust

De buren van varkenshouderij Kuijpers aan de Walsbergseweg in Deurne maken zich zorgen over de ex-verslaafden en voormalig gedetineerden die bij hun buurman aan het werk zijn.

Omwonenden hebben een bezwaar ingediend bij de gemeente, de zaak werd maandagmiddag 15 juli behandeld. Over een paar weken wordt uitspraak gedaan over het ingediende bezwaar.

Tweede kans

In een interview met het Eindhovens Dagblad vertelt een van de ongeruste buren: “Mensen mogen best een tweede kans krijgen, maar niet naast mij en een kwetsbare doelgroep.” De woordvoerder van de gemeente Deurne geeft tegenover het Eindhovens Dagblad aan dat Burgemeester en Wethouders vinden dat de juiste afwegingen zijn gemaakt omdat er geen vergunning is afgegeven voor wonen of slapen. De cliënten zijn er alleen overdag.

De varkenshouderij en zorgboerderij van de Deurnese familie Kuijpers helpt sinds anderhalf jaar in samenwerking met NovaFarm-Grip, ex-gedetineerden en mensen die verslaafd zijn geweest met begeleid werk zodat ze voorbereid zijn op hun terugkeer in de maatschappij.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen