1.6 C
Deurne
vrijdag 9 december 2022
Home- DeurneOverlast eikenprocessierups lijkt over hoogtepunt heen

Overlast eikenprocessierups lijkt over hoogtepunt heen

Het aantal meldingen over de eikenprocessierups neemt af, meldt de gemeente Deurne. Er komen nog wel meldingen binnen maar het aantal is een stuk minder dan een paar weken geleden. Signaleringen van de processierups geeft de gemeente door aan een gespecialiseerd bedrijf dat de nesten wegzuigt.

Elk jaar bestrijdt de gemeente de eikenprocessierups in Deurne in het voorjaar met een biologisch bacteriepreparaat. De rupsen en nesten worden langs openbare wegen, voet- en fietspaden preventief aangepakt. Daarnaast worden de rupsen ook op basis van meldingen verwijderd. Zie je ergens op openbaar terrein processierupsen in eikenbomen zitten? Gebruik dan dit meldingsformulier.

Kennisplatform processierups

In de eerste week van juli 2019 is een start gemaakt met het Kennisplatform Eikenprocessierups. Dit is een samenwerkingsverband dat in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) gezamenlijk de problemen met de processierups gaat aanpakken. De komende tijd zal het samenwerkingsverband geleidelijk uitgebreid worden. Meer informatie over dit platform vind je op processierups.nu.

Kledingroller

Bent je met de rups in aanraking gekomen? Spoel dan de brandharen af met water en trek schone kleren aan. De brandharen kunnen namelijk in je kleren blijven hangen. Je kunt ook met een kledingroller of plakband de haren van je huid verwijderen. Kijk voor meer tips op www.oakie.info.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen