10.2 C
Deurne
zondag 25 september 2022
Home- DeurneExplosieve stijging coronabesmettingen in Deurne; geen ziekenhuisopnames

Explosieve stijging coronabesmettingen in Deurne; geen ziekenhuisopnames

Het aantal coronabesmettingen in Deurne stijgt hard door. Afgelopen week zijn 326 inwoners positief getest; de week daarvoor waren dat er nog 195.

De snelle stijging van het aantal besmettingen is nog niet terug te zien in het aantal ziekenhuisopnames. Afgelopen week zijn er geen Deurnese coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen. Ook zijn er geen inwoners aan de gevolgen van het virus overleden.

Stijging van 77 procent
201.536 Nederlanders zijn afgelopen week positief getest op corona (een stijging van 77 procent). Het RIVM schrijft daarover in het weekrapport: “Nog niet eerder zagen we zulke grote aantal gemelde besmettingen in een week tijd.”

Herinfecties
Ook het aantal mensen met herinfecties stijgt sterk. Onder die groep vallen mensen die opnieuw besmet raken met corona twee maanden of langer na de vorige besmetting. Vanaf de zomer tot half december was gemiddeld 3 procent van de meldingen een herinfectie. Afgelopen week gold dit voor 13 procent van de gevallen.

Ziekenhuisopnames
Ondanks de snelle stijging van het aantal besmetting blijven de ziekenhuiscijfers vooralsnog dalen. 873 Nederlanders met corona kwamen afgelopen week in het ziekenhuis. Dat waren er een week eerder nog 1.046.

Persconferentie
Aanstaande vrijdag houden premier Mark Rutte en de nieuwe minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers een coronapersconferentie. Dan maken zij bekend of de huidige lockdown wordt verlengd of dat er ruimte is voor versoepelingen.

Maandag werd bekend dat het Outbreak Management Team (OMT) het kabinet heeft geadviseerd dat Nederlanders op meer plekken een mondkapje moeten dragen. Als het advies wordt opgevolgd, moet ook een mondkapje gedragen worden in publieke buitenruimtes waar niet voldoende afstand gehouden kan worden. Dat geldt bijvoorbeeld voor winkelstraten en sportevenementen. Ook zouden mensen een chirurgisch mondmasker (minimaal type 2) moeten dragen.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen