10 C
Deurne
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurneExpositie "Familie" in Wientjes kamer van museum Techniek met 'n Ziel in...

Expositie “Familie” in Wientjes kamer van museum Techniek met ’n Ziel in Neerkant

Familie is een expositie van twee textielkunstenaars Pamela Barick en Tiny Koppens. Hun familie is een grote inspiratiebron voor al deze werken. In een bijzondere beeldtaal geven beide kunstenaars hun verbondenheid met familie weer in de werken. Daardoor is de expositie heel persoonlijk geworden en spelen familiefoto’s een grote rol. Het werk laat zien hoe belangrijk familie voor hen is en hoe diepere emoties naar boven komen drijven in de kunstwerken.

Pamela Barick en Tiny Koppens volgden beide een opleiding aan de DIY Textile School in Amsterdam en beheersen een breed scala aan technieken. Textiel wordt bewerkt met mixed media technieken, met de naaimachine en met oude handwerktechnieken. Zij werken met verschillende soorten textiel, gecombineerd met andere materialen, laag over laag en laten zich verrassen door het nieuwe wat daaruit voor komt. Daarbij krijgen oude materialen weer een nieuw leven.

De tentoonstelling is te zien in Museum Techniek met een ziel van 1 maart tot 15 april 2017. Het museum is gevestigd aan de Dorpsstraat te Neerkant. Op 16 en op 23 maart zal een van de kunstenaars aanwezig zijn om uitleg te geven en wat te vertellen over de geëxposeerde werken.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen