Home- DeurneZSV druipt met lege handen af

ZSV druipt met lege handen af

februari 19, 2017ZSVnieuws

Door: Martien van Rijt

De ploeg uit Zeilberg moest van start zonder de geblesseerde Niek van de Berg en de geschorste Maarten Kuunders. Bovendien zaten Ron en Dirk Verlijsdonk en Dirk van de Mortel op het strafbankje. Demin deed daarom een beroep op o.a. Janssen op de rechtsbuitenpositie en Huismans als linksback. De van blessureleed verloste Meulendijks moest op het middenveld de plek van Maarten Kuunders overnemen en Ruud van den Berkmortel speelde ook op het middenveld vanwege het wegvallen. Van Dirk Verlijsdonk.
De geelzwarten gingen goed van start. Het eerste kwartier was er een duidelijk overwicht, maar het ontbrak aan afrondende kwaliteiten.
Na een kwartier kwam Minor meer in het spel voor. Toch was de eerste grote kans voor ZSV, toen Redouan in de 19e minuut een bal mooi kreeg aangespeeld door Davy Althuizen. De inzet van de aanvaller ging maar net over het doel.
Tien minuten later keek iedereen verbaasd op, zelfs de spelers en supporters van de thuisclub, toen de scheidsrechter na een handsbal (?) naar de stip wees. De Limburger die de bal nam, was klaarblijkelijk nog niet van de verbazing bekomen en schoot de bal over het doel.
In de 37e minuut kwam ZSV verdiend op voorsprong. Koen Janssen zette vanaf rechts goed voor en Davy Althuizen werkte het leer binnen: 0-1.
Twee minuten later kwamen de geelzwarten goed weg, toen de sterke linksbuiten van Minor de bal vol op de pantoffel nam en deze enkele tellen later op de kruising uiteen zag spatten.
Op slag van rust kreeg Ruud van den Berkmortel nog een levensgrote kans, toen hij alleen op de doelman af kon gaan. Zijn boogbal had echter niet voldoende draai-effect in zich. Zo ging ZSV met een verdiende voorsprong naar de thee.

De tweede helft was maar amper vijf minuten oud, toen Kevin van den Broek te overdreven liet merken dat hij het niet eens kon zijn met de zeer matig fluitende leidsman. Een gele kaart was het gevolg en het zou er een zijn met grote gevolgen…
In de 59e minuut leek ZSV de voorsprong uit te gaan bouwen. Redouan slalomde door de Limburgse defensie, maar net het laatste tikje kon hij niet meer geven.
Een minuut later kwam Dirk Verlijsdonk voor de toch nog niet topfitte Thijs Meulendijks.
Na 64 minuten liet doelman Leon Thijs zien waartoe hij in staat is. Een fraaie, snelle aanval van de thuisploeg leek doeltreffend afgerond te gaan worden, maar doelman Thijs bracht met een sublieme actie redding! Minor leek hoop te putten uit die grote mogelijkheid en voerde de druk op. En met resultaat, want vier minuten later wisten de Limburgers de gelijkmaker op het bord te krijgen: 1-1.
Even later was er de tweede gele kaart voor iets wat nauwelijks een overtreding te noemen was. De ontvanger was opnieuw Kevin van den Broek en hij kon inrukken. Dirk Verlijsdonk zakte een linie terug om de defensie weer op orde te brengen.
Minor rook de kansen en zette nog eens flink aan. Er werd zo wel veel ruimte weggegeven en dat had tot gevolg dat ZSV er regelmatig gevaarlijk uit kon komen, ook al waren ze in ondertal. In de 75e minuut werden Ron Verlijsdonk en Van de Mortel gebracht voor de moegestreden Janssen en Huismans.
Een minuut later was er opnieuw een prima kans voor Redouan, maar de doelman van Minor wist een doelpunt ten koste van een hoekschop te voorkomen. Amper een minuut daarna, viel er een doelpunt aan de andere kant. Er werd echter gescoord vanuit buitenspelpositie en de treffer werd terecht geannuleerd. Spelers en supporters van de thuisploeg waren het daar niet mee eens en assistent Janse kreeg een scheepslading aan verwensingen naar zijn hoofd geslingerd. De Limburgse coach ging daarbij zo ver, dat hij Janse bijna op zijn voeten ging staan. Met tegenzin en op dringende aanbeveling van een aantal meegereisde ZSV-supporters maande de scheidsrechter de coach tot rust, waar hij eerder coach Demin furieus tot de orde riep na een opmerking vanwege een overtreding. Het was wel duidelijk waar de sympathie van de fluitist lag!
Drie minuten voor tijd was Ron Verlijsdonk dichtbij de winnende treffer, maar net op tijd wist een verdediger de bal voldoende te toucheren. Uit de tegenstoot scoorde Minor wel en daarmee haalde het de winst binnen.
De ZSV’ers bleef niets anders over dan het verlies te accepteren en mokkend het veld te verlaten.