20.9 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneExpositie in Huis voor de Samenleving met ruim veertig werken van schilderclub...

Expositie in Huis voor de Samenleving met ruim veertig werken van schilderclub BVG-Peelland

De werken van de leden van de schilderclub van Belangen Vereniging Gehandicapten Peelland (BVG) zijn de hele maand november te zien in het Huis voor de Samenleving aan de Markt in Deurne. Woensdag 1 november wordt de expositie om 14.30 uur officieel geopend.

“Het meeste van de schilderijen zijn gemaakt met olieverf, maar ook zijn er een paar in acrylverf”, vertelt voorzitter Marie-Jose van Mierlo van BVG-Peelland. Voor de tentoonstelling zijn een aantal schilderijen geselecteerd, legt ze uit: “ Het was heel moeilijk om te kiezen, want iedereen nam best wel veel mee. We hebben uiteindelijk van iedereen in de groep vijf schilderijen uitgekozen, waarmee wordt geëxposeerd.”

Verkiezingen
De collectie komt te hangen in de hal van het Huis voor de Samenleving. Van Mierlo hoopt dat er veel mensen naar komen kijken: “Deze schildergroep is al jaren samen bezig en maakt erg mooi werk. Ze zijn erg enthousiast om deze kans te krijgen en hun werk te laten zien in Deurne. Op 22 november tijdens de verkiezingen hangen de schilderijen er ook nog, dus daardoor zullen er hopelijk extra veel mensen deze prachtige overzicht-expositie komen bewonderen.”

De tentoonstelling is woensdag 1 november tussen 14.30 uur en 16.00 uur voor het eerst te zien in het Huis voor de Samenleving en is daarna de hele maand november nog te bezichtigen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis in Deurne.

Foto: BVG-Peelland

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen