11.4 C
Deurne
donderdag 18 april 2024
Home- DeurneHennepkwekerij in Deurnese woning per ongeluk ontdekt door brandweer

Hennepkwekerij in Deurnese woning per ongeluk ontdekt door brandweer

De brandweer heeft zaterdagmiddag aan de Jeroen Boschstraat in Deurne per ongeluk een kleine hennepkwekerij ontdekt, toen na een melding van een mogelijke brand een woning werd binnengetreden.

Voorbijgangers hoorden in het huis het brandalarm afgaan en verwittigden de brandweer. Omdat de eigenaar van het pand niet thuis was, heeft de brandweer een raam op de eerste verdieping losgeschroefd om de woning te betreden. Daar troffen zij meerdere hennepplanten en bijbehorende apparatuur aan.

Vijftien planten
De brandweerlieden hebben daarop de politie gealarmeerd en hen op de hoogte gesteld van de ontdekking van de wietplantage met ongeveer vijftien planten. “Wij hebben deze geruimd en planten en apparatuur zijn vernietigd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt, maar niemand is aangehouden. Uiteindelijk is het aan het Openbaar Ministerie wat hier verder mee gebeurt”, meldt een politiewoordvoerder van Eenheid Oost-Brabant.

Het brandalarm was afgegaan door de rookontwikkeling in het huis, die volgens de politie waarschijnlijk is veroorzaakt door kortsluiting. De brandweer trof in de woning een smeulende lamp aan.

Honden
Om de woning te betreden moest de brandweer ook rekening houden met een extra obstakel: de twee grote en zeer waakse honden van de bewoner. Daarom werd door de brandweer het raam op de eerste verdieping van de woning losgeschroefd om zo binnen te komen en ervoor te zorgen dat ze niet werden geconfronteerd met de dieren. Buiten de rookontwikkeling liep de woning volgens de politie nauwelijks schade op.

Lees ook: Smeulende lamp zorgt voor rookontwikkeling in woning Jeroen Boschstraat Deurne

Foto: Walter van Bussel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen