20.9 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneExtra fittesten voor Deurnese senioren door grote belangstelling

Extra fittesten voor Deurnese senioren door grote belangstelling

In het voorjaar van 2018 komt er een extra reeks fittesten voor Deurnese senioren. Onlangs nodigde de gemeente alle inwoners tussen 65 en 85 jaar uit voor een test dit najaar. Binnen twee dagen waren alle beschikbare plekken voor de testen in september en oktober vol.

Inmiddels hebben ruim 420 senioren zich aangemeld voor de fittesten. Daardoor is het niet meer mogelijk om deel te nemen aan de sessies van dit najaar. De gemeente stelt het enthousiasme van de inwoners in de leeftijd van 65 tot 85 jaar op prijs en wil daarom in het voorjaar extra testen houden.

Om een inschatting te kunnen maken van het aantal deelnemers aan de fittesten komend voorjaar, vraagt de gemeente mensen om zich aan te melden via www.leefdeurne.nl. Eind september wordt er een inventarisatie gemaakt. Daarna neemt de organisatie contact op met de mensen die zich in hebben geschreven voor de nieuwe ronde.

Met deze actie wil de gemeente een goede gezondheid stimuleren. De fittesten van dit najaar vinden plaats op 26 en 30 september bij Asteffekan aan de Visser in Deurne en op 3 oktober in de Kastanje aan de Hoofdstraat in Liessel. De test duurt ongeveer anderhalf uur. Daarna krijgt de deelnemer de uitslag van een professional.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen