22.9 C
Deurne
zondag 21 juli 2024
Home- DeurneExtra informatiebijeenkomst in Helenaveen moet onvrede over ondernemersfonds wegnemen

Extra informatiebijeenkomst in Helenaveen moet onvrede over ondernemersfonds wegnemen

Met een extra informatiebijeenkomst in Helenaveen wil het nieuwe bestuur van Stichting Ondernemersfonds gemeente Deurne (OFGD) eventuele onduidelijkheid of onvrede wegnemen bij bedrijfseigenaren in het dorp. De komst van het verplichte fonds deed vorig jaar veel stof opwaaien, vooral in de kerkdorpen van Deurne.

Het doel van de bijeenkomst op maandag 1 juli is volgens het stichtingsbestuur niet om in herhaling te vervallen over wat er bij de lancering mis is gegaan, maar om nu juist alles in goede banen te leiden en elkaar op weg te helpen. “We kunnen het helaas niet terugdraaien, dus laten we onze energie vooral steken in de toekomst en bekijken wat we morgen gaan doen”, zegt voorzitter Frank Voss van OFGD.

Werkgroep
Het bestuur van het ondernemersfonds wil graag extra toelichting geven en vragen beantwoorden van deelnemers in Helenaveen die meebetalen aan het fonds door een opslag op de onroerendezaakbelasting (OZB). Dat zijn niet alleen eigenaren van winkels, kantoren, horecagelegenheden en bedrijfsgebouwen, maar ook scholen, praktijkruimtes, agrarische bedrijfspanden, sportkantines, zorglocaties en musea.

Ook is het de bedoeling dat er tijdens de bijeenkomst wordt besproken of er een voorlopige werkgroep kan worden opgericht, waarvan de leden zich gaan buigen over wat er gebeurt met de gelden die Helenaveen via het nieuwe, verplichte fonds bij elkaar verzamelt.

Buitengebied
Onlangs is er een nieuwe stichting opgericht die datzelfde gaat doen voor het buitengebied van Deurne om er voor te zorgen dat er ook voor dit zogeheten ‘trekkingsgebied’ een organisatie is die bepaalt waaraan het geld voor dat gebied wordt besteed. Hiervoor gaan varkenshouder Wilfred Bankers, HAS-docent Frans van Haperen, boomkweker en brandweerbevelvoerder Nelis Kools en agrarisch ondernemer John van Paassen aan de slag als bestuur van Stichting Buitengebied Deurne.

Ook zij erkennen dat er veel onrust is geweest bij de totstandkoming van het Ondernemersfonds Deurne: “Ondanks dat dit niet zonder slag of stoot is gegaan, gaan wij de uitdaging aan om er een positieve wending aan te geven en het ondernemerschap en de leefbaarheid in ons buitengebied te versterken met mooie projecten.”

De bijeenkomst in Helenaveen vindt maandag 1 juli om 20.00 uur plaats in Hotel Eetcafé In d’Ouwe Peel aan de Oude Peelstraat 2 in Helenaveen. In verband met het aantal beschikbare plekken wordt geïnteresseerden gevraagd zich voor vrijdag 21 juni aan te melden door een e-mail te sturen naar info@indouwepeel.nl of door te bellen met 0493-844131.

Foto: In d’Ouwe Peel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen