22.9 C
Deurne
zondag 21 juli 2024
Home- DeurnePeelgemeenten onderzoeken zorgbehoeften om beleid beter af te stemmen op wensen van...

Peelgemeenten onderzoeken zorgbehoeften om beleid beter af te stemmen op wensen van inwoners

Er zijn in de zorg en het sociaal domein de nodige veranderingen gaande, ook in de Peel. Daarom willen de gemeenten Deurne, Asten, Gemert-Bakel, Laarbeek en Someren van hun inwoners weten waar de zorgbehoeften in bepaalde gevallen liggen.

Het gaat dan om situaties met lichamelijke ongemakken als een gebroken been, maar ook mentale problemen, zoals een burn-out of zorgen over een kind dat niet meer naar school wil gaan. Daarnaast kan het gaan om een huurachterstand of andere geldzorgen, of tijdgebrek omdat iemand mantelzorger is, maar ook een gezin heeft met jonge kinderen en een drukke baan.

Voor al dit soort gevallen willen de Peelgemeenten in kaart brengen aan welke soort ondersteuning inwoners in hun situatie behoefte hebben. Dit wordt gedaan met behulp van een online enquête. “Door mee te doen met deze vragenlijst kunnen de gemeenten hun beleid beter afstemmen op de wensen en behoeften van de inwoners. Ook als je op dit moment geen ondersteuning nodig hebt en ook niet verwacht nodig te zullen hebben, zijn we benieuwd naar je mening”, zeggen de Peelgemeenten. De digitale vragenlijst vind je op raadpleging.invior.nl/grpeel.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen