15.8 C
Deurne
zondag 16 juni 2024
Home- DeurneFavoriete lange 12-inch versies van luisteraars 12 december op DMG Radio

Favoriete lange 12-inch versies van luisteraars 12 december op DMG Radio

In het DMG-radioprogramma De Muziekfontein wordt elke zondag twee uur lang muziek gedraaid van vinyl en op zondag 12 december (de twaalfde van de twaalfde) is er een speciale uitzending waarbij luisteraars hun favoriete nummer kunnen kiezen. Niet in de normale versie maar in de zogenoemde 12-inch versie.

Als je vroeger naar de Muziekfontein of het Muziekpaleis in Deurne ging om je favoriete muziek te kopen op vinyl, had je de keuze uit een 7-inch singletje of een LP. Maar er was ook nog iets dat er tussen in zat, de 12-inch. Deze had de grootte van een LP maar er stond vaak maar 1 nummer per kant op en je draaide hem in de meeste gevallen niet op 33 toeren maar op 45 toeren per minuut. Op de 12-inches vond je speciale lange versies en remixen en ze werden vooral gebruikt in discotheken.

Luisteraars van DMG Radio kunnen voor de speciale uitzending van De Muziekfontein hun favoriete 12-inches doorgeven. Presentator Arno Knapen zal de nummers waarop het meest is gestemd, op zondag 12 december draaien van 17.00 tot 19.00 uur. DMG Radio is te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en online via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen