5.4 C
Deurne
zondag 21 april 2024
Home- DeurneFeestelijke heropening Café de Honingpot

Feestelijke heropening Café de Honingpot

Café de Honingpot op ORO-locatie Het Rijtven in Deurne wordt op zaterdag 12 mei van 13.30 tot 16.30 uur feestelijk heropend. Speciaal voor deze gelegenheid laat bijenhoudersvereniging St. Ambrosius Peelland Deurne, op een veilige manier, een bijenvolk aan het werk zien. Ook zijn er kraampjes met natuurproducten, zoals honing, kaarsen en plantjes. Iedereen is van harte welkom.

De nieuwe inrichting doet de naam van het café eer aan. De omkleding van de bar verwijst naar houten bijenkasten. Op één van de hoge muren van het café is een metershoge print aangebracht met bloemen die bijen aantrekken. Het houten cafémeubilair brengt de natuur een beetje naar binnen en een tovertafel brengt magie in het geheel.

Red de bij

In veel landen wordt een alarmerende sterfte van bijenvolken gesignaleerd. Zonder de bij zou de voedselvoorziening van de mens en talloze dieren in gevaar komen. Bezoekers van Café de Honingpot kunnen hun steentje bijdragen aan het redden van de bijenpopulatie. Van alle bloemen die op de wand van het café staan, zijn zaadjes verzameld. Bezoekers kunnen in het café zaadjes ruilen onder het motto ‘Breng een bloemzaadje, haal een zaadje.’ Vanuit het café verspreiden de zaden zich over de regio om een bloemenrijke en bijenvriendelijke omgeving te creëren. De zadenruil zorgt voor ontmoetingen in het café, een kruisbestuiving tussen mensen.

Initiatief van studio PUUR

De nieuwe inrichting van het Café de Honingpot is uitgevoerd naar een ontwerp van het kunstenaarsduo Sjaak Langenberg en Rosé de Beer, op vraag van wijkmanager Wilbert de Groot van ORO. Ontwerper Joram Raaijmakers ontwierp en maakte het meubilair.

De vernieuwde Honingpot is onderdeel van het programma PUUR. Het programma PUUR wordt financieel ondersteund door het BankGiro Loterij Fonds, de Provincie Noord-Brabant en het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur (bkkc).

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen