27.8 C
Deurne
donderdag 18 juli 2024
Home- DeurneFeestelijke onthulling 'Tapijt van Deurne' voor Deurne 1300 jaar

Feestelijke onthulling ‘Tapijt van Deurne’ voor Deurne 1300 jaar

Deurne bestaat dit jaar (tenminste) 1300 jaar en de Paramentengroep van de St.-Willibrorduskerk in Deurne-centrum heeft de historie van het dorp tot leven gebracht met een borduurwerk in 40 taferelen. Het kunstwerk wordt vanaf zondag 30 mei tentoongesteld in de kerk.

Naast de onthulling van het tapijt is op het priesterkoor van de kerk aandacht voor ‘the making of’: hoe het tapijt in de loop der jaren tot stand is gekomen. Verder komt Deurne vroeger en nu uitgebreid aan bod met foto’s van fotoclub Optika en de plaatselijke Heemkundekring “Hendrik Ouwerling”.

Opening
De opening van de tentoonstelling, met de onthulling op zondag 30 mei, zal in verband met de coronamaatregelen in besloten kring plaatsvinden. Belangstellenden kunnen deze toch meemaken via een livestream, die opgezet zal worden door de Videoclub Deurne.

Het feestelijke programma nadien is wel vrij toegankelijk voor belangstellenden, en om zoveel mogelijk Deurnenaren de kans te geven het openingsspektakel bij te wonen zal de uitvoering drie keer worden uitgevoerd: om 14.45 uur, 15.45 uur en 16.45 uur. De eerste sessie is eveneens via de livestream te volgen. Het programma bevat muziek door leden van de Koninklijke Harmonie Deurne, Marijn Verrijt op piano en Bert Augustus op orgel, verder maken steltlopers en jongleurs (Hebbes) hun opwachting, treden “De Peelkomedianten” op en zijn er teksten bij en over taferelen van het wandkleed door basis- en middelbare schoolleerlingen. Bij de tentoonstelling zal een boek verschijnen dat ter plekke verkrijgbaar is en waarin de taferelen nog beter te zien zijn. Bij de afbeeldingen heeft Erik Vink teksten geschreven waarin hij zijn gedachten bij de voorstellingen laat gaan. Behalve in de kerk is het boek vanaf 31 mei eveneens te koop bij boekhandel Berkers en de VVV.

Aanmelden en bijwonen
Voor het bijwonen van een van de sessies ’s middags is aanmelding noodzakelijk via de website van de kerk. Er is een limiet aan het aantal bezoekers en in de kerk gelden de bekende coronaregels. Bij aanmelding en bevestiging hiervan ben je verzekerd van toegang. Via deze website is de livestream eveneens te volgen. Na 1 juni is de tentoonstelling de komende maanden te bezoeken tijdens de reguliere openingstellingen van de kerk, op zondag tot en met vrijdag tussen 14:00 en 16:00 uur.

Foto: Concertwerkgroep Willibrorduskerk

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen