4.3 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- DeurneBibliotheek Deurne opent week later dan andere filialen regio Helmond-Peel

Bibliotheek Deurne opent week later dan andere filialen regio Helmond-Peel

Het heeft ruim vijf maanden geduurd, maar vanaf donderdag 20 mei gaan de deuren van de bibliotheken weer open. Dit geldt alleen niet voor die in Deurne, want daar  kan je pas vanaf 31 mei weer terecht.

Het kabinet heeft bibliotheken, op verzoek van de Tweede Kamer, toegevoegd aan “stap 2 van het heropeningsplan”. De gestelde voorwaarden zijn streng. Kijk voor een bibliotheekbezoek daarom altijd even op de website van de Bibliotheek Helmond-Peel. 

Stapsgewijze heropening
Eigenlijk zouden bibliotheken op 9 juni open gaan in stap 3. “We zijn natuurlijk erg blij met de steun vanuit de Tweede Kamer om vanaf 20 mei al open te mogen ”, vertelt Robin Verleisdonk, directeur-bestuurder van de Bibliotheek Helmond-Peel. De eerdere openstelling gaat echter wel gepaard met een beperking op het aantal bezoekers van één op 25m2. Dit betekent voor onze vestigingen dat we in de komende weken, afhankelijk van de grootte, 25 tot 70 bezoekers tegelijkertijd mogen ontvangen. De leestafels, de PC- en werk-studieplekken zijn ook weer beschikbaar. De activiteiten en cursussen volgen in de stap hierna. Waarschijnlijk is dat in het midden van juni.”

Bieb Deurne
Voor Deurne is, in overleg met het Cultuurcentrum, besloten om de heropening in te laten gaan op maandag 31 mei; die dag gaat ook het terras van Gastvrij & Zo weer open.

De Afhaalbieb gaat door
De overige veiligheidsregels zijn te vergelijken met de werkwijze bij de terrassen. Bezoekers laten hun persoonsgegevens achter aan de deur. Nadat ze bevestigen dat ze klachtenvrij zijn krijgen ze toegang tot de Bibliotheek. “Het maximale aantal bezoekers wordt gemanaged via de winkelmandjes, die onze bezoekers nog wel kennen van vorig jaar”, licht Robin Verleisdonk nader toe. “Voor wie een bezoek aan de Bibliotheek kort wil houden bieden we nog steeds de mogelijkheid om de boeken vooraf te reserveren en verrassingspakketjes te bestellen. We hebben de afgelopen maanden hier duizenden mensen blij mee gemaakt. Onze klanten hebben hier ontzettend veel gebruik van gemaakt en onze medewerkers hebben met plezier de afgelopen maanden tienduizenden boeken uit de kast gehaald en klaargezet voor de dankbare lezers. Maar er gaat voor veel mensen toch niets boven het zelf snuffelen in de boekenkasten”, aldus Verleisdonk.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen